Dolar 32,4657
Euro 34,8326
Altın 2.478,35
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

KEŞKE CUMHURBAŞKANI BURALARI GÖRSE

KEŞKE CUMHURBAŞKANI BURALARI GÖRSE
9 Kasım 2017 14:01

ŞEHİRCİLİK Şürası’nda konuşurken, şehirlerin betonlaşmasından yana duyduğu rahatsızlığı, “Günümüz şehirleri insana huzur vermiyor. Beton beton beton… Orada ruh yok, huzur yok” diyerek dışa vuran Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a, “Sayın Cumhurbaşkanım gelin de Erzurum’da betonlaşmayı görün ve bu katliama bir dur deyin” çağrısı gitti.

Erzurum’un tarihi mekanlarından birisi olan, geçmişte kanla yazılan destanlar nedeniyle “Gavurboğan” ismi özellikle verilen mahalle başta olmak üzere, kentin çoğu mahallesinde ardı ardına yükselen beton yığınları şehrin dokusunu bozarken, bu kimliksizliğe ve furyaya sesini çıkartmayanların, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajdan sonra nasıl bir tutum sergileyecekleri merak konusu oldu.

ŞEHİRLER İNSANA HUZUR VERMİYOR

Başta İstanbul olmak üzere, çoğu şehirlerin beton yığınına dönüşmesinden duyduğu rahatsızlığı, katıldığı son Şehircilik Şürası Toplantısı’nda dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüz şehirleri insana huzur vermiyor. Beton beton beton… Orada ruh yok, huzur yok. Güneşten nasibini almak önemlidir. Sorunların kaynağını doğru tespit etmek çözümün ilk kaynağıdır.  Üzerinde oturduğumuz binlerce yıllık birikim tüm hoyratlığımıza rağmen mümbittir” diyerek, önemli bir yaraya, bir büyük katliama dikkat çekmişti.

GELİN, ERZURUM’U GÖRÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “beton, beton, beton” sözlerinin son derece doğru bir teşhis olduğunu belirten vatandaşlar, “Bugün Erzurum’da da beton yığınları ardı ardına yükseliyor. O betonları üst üste koyanlar da Ak Partili belediye başkanları. Sayın Cumhurbaşkanı Erzurum’a gelse, tarihi mahallelerdeki katliamları görse, acaba nasıl bir tepki verir, bunu çok merak ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.