Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

KESKİN RÜZGARLARI, SEKMEN DİNDİRDİ

KESKİN RÜZGARLARI, SEKMEN DİNDİRDİ
20 Aralık 2016 15:13

ÖZELLEŞTİRME İdaresi’nden devralınan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nde estirilen keskin rüzgarları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen dindirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin’in sporcu, idareci ve antrenörlerden alınması talimatı verdiği gondol parası, erzurumdanhaberler.com’un haberinden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla Konaklı Kayak Merkezi’nden kaldırıldı. Konaklı’nın sporcuların kullanımına hiç koşulsuz açılması, kayak camiasında sevinçle karşılandı.

700 LİRA İSTENMİŞTİ

Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezleri’nin Büyükşehir’e devrinden sonra, dağda radikal değişiklikler yapılırken, kayak sporu yapan gençlerin önünü kesmek ve dağa gelmelerini önlemek amacıyla da gondol ücretlerine anormal zamlar yapıldı. Bir defalık tırmanış için 10, günlük tırmanış için 50, sezonluk tırmanış için de 700 lira talep eden dağ yönetimi, bu parayı ödemeyenleri kayak kaymaktan adeta men etti.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen Dağcılık Federasyonu Başkanı Erol Yarar’dan bile, tırmanış sırasında 10 TL talep edilmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Bu uygulamanın Erzurum’un misafirperverliğine gölge düşürdüğünü belirten sporcular, erzurumdanhaberler.com’u arayarak skandal olayları anlattı ve yardım istediler.

EROL YARAR’I ZİYARET ETTİ

Sporcu ve yöneticileri güç durumda bırakan keskin uygulamayı, “Palandöken’e Gondol İle Çıkmanın Ayıp Bedeli 700 TL” başlığıyla duyuran erzurumdanhaberler.com’un haberinden hemen sonra, Federasyon Başkanı Erol Yarar’ı, Palandöken’de kaldığı otelde ziyarete giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, yapılan yanlıştan duyduğu üzüntüyü kendisiyle paylaştığı öğrenildi. Palandöken’de kimseye danışmadan yaptığı “keyfi” uygulamaları ile camianın tepkisini üzerine çeken Selami Keskin’e de, sorunu çözmesi talimatı veren Başkan Sekmen’in, ayıbı gidermeye yönelik adımları ivedilikle atması, hemen herkesi mutlu etti.

Başkan Sekmen’in talimatından sonra, Kayak Federasyonu yetkilileri Selçuk Yıldırım, Yakup Demir ve Fatih Kıyıcı ile biraraya gelen Selami Keskin, sporcuların Konaklı Kayak Merkezi’ni koşulsuz olarak kullanabileceklerini kendilerine bildirdi. Kayak kulüplerinin lisanslı sporcularının Konaklı’nın tüm imkanlarından ücretsiz olarak yararlanacağının öğrenilmesi, kayak camiasını sevince boğdu. erzurumdanhaberler.com’a teşekkür eden sporcu ve yöneticiler, Başkan Mehmet Sekmen’e de şükranlarını iletmeyi ihmal etmediler. erzhaber

 

YORUMLAR

  1. AYIBI BAŞKAN SEKMEN GİDERDİ BAŞLIKLI HABER İLE İLGİLİ TEKZİP : Haber içeriğinde belirtilmiş olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Mehmet Sekmen’in, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Sn Erol Yarar’ı ziyaret ederek özür dilemiş olduğu haberi asılsızdır. Bu şekilde bir olay yaşanmamıştır. Haberin düzeltilmesini rica ederiz.

  2. Öztürk AKKÖK dedi ki:

    sayın ilgili, “AYIBI BAŞKAN SEKMEN GİDERDİ” başlıklı haberimizde, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’dan özür dilediğine dair bir ifade haberde yer almamaktadır. Bilgilerinize sunulur.