Dolar 32,4281
Euro 34,4490
Altın 2.490,11
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
19°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 19°C

KİRAZLI’DA KİRAZ YOKTU, AMA COŞKU ÇOKTU

KİRAZLI’DA KİRAZ YOKTU, AMA COŞKU ÇOKTU
30 Ocak 2017 09:47

UZUNDERE’nin Kirazlı Köyü’nde düzenlenen herefeneye Vali Seyfettin Azizoğlu da eşlik etti. Köy meydanında kurulan çadırlarda, köylülerle birlikte kahvaltı yapan, aşıkların atışmalarını izleyen, özellikle de çocuklarla yakından ilgilenen Vali Azizoğlu, “Bu tür etkinlikler, ülkemizdeki oplumsal dayanışmanın ne boyutta olduğunun güzel bir göstergesidir” dedi.

Uzundere ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre ötede, dağların arasındaki bir vadide bulunan Kirazlı Köyü’nde, herefene çadırı kuruldu. Yılların geleneğini, soğuk havaya aldırış etmeden sürdürmek için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Kirazlı köylülerini, Vali Seyfettin Azizoğlu da yalnız bırakmadı.

HEREFENE MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

Beraberinde Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mevlüt Doğan ile bazı bürokratlarla birlikte Kirazlı’ya çıkarma yapan Vali Azizoğlu, akşamın karanlığına ve soğuk havaya rağmen toplanan yüzlerce insanın herefene mutluluğuna ortak oldu.

Köy halkının ticari amaçla ürettiği ürünleri inceleyen ve bilgi alan Vali Azizoğlu, kahvaltı sonrası halk ozanları İhsan Yavuzer ile Rahim Sağlam’ın köy meydanındaki atışmalarını izledi. Kirazlı Köyü’nün sürdürdüğü geleneğin uzun yıllar daha devam etmesi temennisinde bulunan Vali Azizoğlu, “Bu tür etkinlikler önemli. Herefene, bizim geleneklerimiz arasında dikkat çeken bir yere sahiptir. Sonuçta insanlar, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri biraraya getirerek dayanışma örneği sergiliyor. Bu tür uygulamaları dünyanın başka yerlerinde çok da fazla göremezsiniz. Hava soğuk, kış, kar, karanlık. Bütün bu olumsuzluklar, insanımızı bir ve beraber hareket etmekten alıkoymamış. Kadını, çocuğu, yaşlısı-genci ile herkesi bir ve beraber görmek beni mutlu etti” dedi.

ÖZSOY: HEDEFE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da, Kirazlı Herefene Şenliği’nde konukları ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Uzundere’nin önüne “turizm merkezi” olma gibi, çok önemli bir hedef koyduğunu ve bu hedefe de emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Özsoy, “Kirazlı sakinleri, hazırlıklara başlamadan önce, neleri ikram edeceklerini belirler ve kura çekerek, taksimat yaparlar. Herkes çektiği kurada yeralan yiyecekleri evinde hazırlatır. Günü geldiğinde, yiyecekler evlerden çadıra taşınır ve köy halkı, büyük bir sofra etrafında toplanarak birlik ve beraberlik örneği sergilerler. Turizmi, dolayısıyla insanlara hizmetin nasıl olması gerektiğini yeni yeni öğreniyoruz. Kirazlı Herefene Şenliği’ne de bu gözle bakmanızı ve varsa eksiklerimiz, hoşgörüyle karşılamanızı sizlerden diliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, köy meydanında toplanan köylüler geleneksel deve oyunu ile hoşça vakit geçirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.