Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

KÖHNE BİNADAN, MODERN KÜTÜPHANEYE!

KÖHNE BİNADAN, MODERN KÜTÜPHANEYE!
23 Kasım 2016 15:15 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2016 15:16

16-efrm

ERZURUM’un Çat ilçesinde, kaymakamlık tarafından yaptırılan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, “Bina yaparız, inşaatlar yaparız, ama geleceğimizin teminatı çocuklarımız her şeyin üstündedir. Bizim görevimiz gelecekte çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kalkınmış bir Erzurum bırakmaktır” dedi.

Önceden, köhne bir binada kütüphane hizmeti verilen Çat’ta, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arsa üzerinde son derece modern bir kütüphane yapıldı. İçinde 10 bin kadar kitabın bulunduğu, toplam 550 metrekare kullanım alanına sahip üç katlı kütüphanenin açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile kurum yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

KAYMAKAM’A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, kış olmasına rağmen Çat’ta güneşli güzel bir gün yaşandığını hatırlattı. Kütüphanenin yapımında sağlanan desteğin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Vali Azizoğlu, “İnsanlarımızı ışığa kavuşturacak, insanlarımızı geleceğe hazırlayacak bilgi ve görgüyle donatacak bir kütüphanenin açılışını şahitlik ediyoruz. Bu bilgi kaynağını ilçemize kazandıran Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bina yaparız, inşaat yaparız ama geleceğimizin teminatı çocuklarımız her şeyin üstündedir. Bu konuda Çat’taki vatandaşlarımız ve kaymakamlığımızın katkı sağlaması, destek vermesi, her türlü taktirin üzerindedir. Gelecekte bu çocuklarımıza mutlu huzurlu bir Erzurum bırakacağız. Binanın mimarisi çok hoşuma gitti. Çok estetik bir bina yapmışlar. Bu binadan feyz alacak öğrencilerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

ERZURUM, BÖLGENİN MERKEZİ OLACAK

“Göreceksiniz ki yakın bir gelecekte Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin ve hatta İran Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinin merkezi şehri haleni getirecektir” diyen Vali Azizoğlu, bölgenin bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Böylelikle çok sayıda yatırımcının geldiğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

“Hükümetimiz bölgemizi cazibe merkezi haline getirdi. Bu sayede o kadar çok yatırımcı geliyor ki, Erzurum’a ilçelere aktarmaya çalışıyoruz. İlçe kaymakam ve belediye başkanlarımızdan arazi verilmesi konusunda yardım istiyoruz. Anlaşılıyorki hükümetimizin cazibe merkezi ilan etmesi bir manaya dayanıyor. Bu bir gereklilik, bir ihtiyaçmış. Çünkü Erzurum’u 5 saatlik bir mesafede toplamda 100 milyon insana ulaşan bir coğrafyanın merkezidir. Hesaplayınız, Tebriz, Tiflis 4-5 saat, Bayburt Erzincan 3 saat, Diyarbakır 4 saat, yarıçapı 5 saat olan bir yerde 100 milyon insan yaşıyor. Erzurum ekonomi, sanayi sağlık eğitim ve kültür merkezi ve turizm merkezi olacak böyle bir hayalimiz var ve inşallah bu hayalimizi de gerçekleştireceğiz.”

ARSAYI VATANDAŞ BAĞIŞLADI

Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanında bulunan kütüphanenin, gençlerin bilgiye ulaşması noktasında büyük katkı sağlayacağının söyledi. Kütüphanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Pektaş, “Kaymakamlığımız öncülüğünde yapılan kütüphanemiz, 10 bin kitapla Çat halkına ve öğrencilerimize hizmet verecek. Daha önce eski belediyle binasının bir köhne odasında faaliyet gösteren kütüphanemiz, yeni yerinde 550 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. Engelli asansörü, bilgisayar ve etüt odalarıyla çocuklarımıza hizmet vermektedir. Binanın yüzde 80’ini yerel kaynaklarla karşıladık, sadece binanın yüzde 20’sini Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından temin edilmiştir. Binanı tefrişinde SODES yardımımıza yetişti. Arsayı da ilçemiz halkından Efraim Yılmaz bağışladı. Kendisine ve ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.