Dolar 32,3391
Euro 35,1710
Altın 2.240,61
BİST 8.746,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Az Bulutlu
Erzurum
4°C
Az Bulutlu
Çar 4°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

KONAKLI GERÇEKTEN ÇOK DOKUNAKLI

KONAKLI GERÇEKTEN ÇOK DOKUNAKLI
16 Eylül 2018 21:20

YAKLAŞIK 7 yıl önce gerçekleştirilen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde, Palandöken Kayak Merkezi’ne alternatif olur düşüncesiyle yaptırılan, çuvallar dolusu paranın harcandığı Konaklı Kayak Merkezi kaderine terk edildi.

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan, kimse almayınca da Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Konaklı Kayak Merkezi’nin son hali gören herkesin içini parçalıyor.

İŞTE SORUMLULARI

Yeri seçimi noktasında karar mercinde bulunan dönemin Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintımar başta olmak üzere, Spordan Sorumlu Devlet Bakanları Zeki Çakan ve Faruk Nafiz Özak ile Gençlik Spor Genel Müdürleri Mehmet Atalay ve selefi, aynı zamanda Oyunlar Koordinatörü Yunus Akgül’ün “doğrudan sorumlu” olduğu Konaklı Kayak Merkezi’ne trilyonlarca lire harcandı.

Yeni bir yol ile bağlantının kurulduğu Konaklı’ya 6 mekanik tesis ile birlikte 16 pist yapıldı. Sosyal donatıları ile birlikte kayakseverlerin hizmetine sunulan Konaklı Kayak Merkezi’nde, milli takım sporcularından 18 yaşındaki Aslı Nemutlu’nun ölümüne neden olan kaza, her şeyi altüst etti.

ÖZEL YATIRIMCI İLGİ GÖSTERMEDİ

Rüzgarlı gün sayısının da hayli fazla olduğu Konaklı’ya, özel yatırımcı da ilgi göstermeyince, Konaklı’nın yıldızı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan sonra giderek sönmeye başladı.

Kent merkezine 17 kilometre uzakta bulunan Konaklı’ya özel aracı olmayan vatandaşların gidiş-geliş sırasında sıkıntı çekmesi, binlerce sporcunun aynı anda kayak kayabileceği merkezi, neredeyse yalnızlığa itti.

MEKANİK TESİSLER SÖKÜLDÜ

Son olarak kullanılmayan iki büyük mekanik tesisisn Konaklı’dan sökülerek, Palandöken Kayak Merkezi’ne taşınması, her şeyin sonu oldu.

erzurumdanhaberler.com olarak, Atatürk Üniversitesi tarafından yaptırılan Doğu Anadolu Gözlemevi’ne giderken uğradığımız Konaklı Kayak Merkezi’nin son halini yetkililerin, özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in dikkatine sunalım istedik. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.