Dolar 32,4948
Euro 34,9777
Altın 2.439,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KONUT SEKTÖRÜ ERZURUM’DA DUVARA TOSLADI

KONUT SEKTÖRÜ ERZURUM’DA DUVARA TOSLADI
5 Şubat 2019 12:25 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2019 12:26

SON yıllarda, kentsel dönüşüm projesinin de etkisiyle olmadığı kadar hareketlenen konut sektörü, kredi faizlerinin tavan yapmasıyla birlikte duvara tosladı. Geçtiğimiz inşaat sezonunda tamamlanan ve vitrine çıkartılan yüzlerce konut alıcı beklerken, satış yapamayan çok sayıda müteahhit firmanın sıkıntıya düştüğü kaydedildi.

DEDİKODU ÇARKI İŞLİYOR

Dedikodu çarkının tüm acımasızlığıyla işlediği, kulaklara, “duydunuz mu falanca şirket konkordato başvurusu yapmış, filanca şirket iflas etmiş” haberlerinin fısıldandığı Erzurum’da, bu haberlerin insanları olumsuz etkilediği, bu olumsuzluğun da piyasalara aynen yansıdığı kaydedildi. Yaşanan sıkıntıyı aşabilmek için, çareler üretilmesi gerektiğini belirten Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, iş dünyasına yönelik bir sicil affının, bu çarelerden birisi olduğunu belirtti.

OLUMSUZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

Yerel seçimlere hızla gidildiği bir dönemde, vatandaşın seçimden çok, geçim telaşına düştüğünü belirten Saim Özakalın, olumsuz haberlere itibar edilmemesini istedi. Piyasaları yakından ilgilendiren sorunların, bankacılık sektörünün verdiği sözleri tutmasıyla mümkün olabileceğini ifade eden ETSO Meclis Başkanı Özakalın, şunları söyledi:

SİCİL AFFI SORUNU KISMEN ÇÖZER

“- Geçmişte şu ya da bu nedenle çekini, senedini ödeyememiş, dolayısıyla sicili bozulmuş çok sayıda esnaf ve işadamı kredi alamıyor. Bu camia için, adına af mı denir, uzlaşma mı; bir şekliyle kolaylık sağlanmalı. Bankaların her biri ayrı telden çalıyor. Her banka kendine göre bir yöntem geliştirmiş. Kimi kredi vermemek için her zorluğu öne çıkartıyor, kim sigorta, kimi dosya parası istiyor. Anlayacağınız bankalar samimi değil. Sıkıntının kaynağında onlar var. Bu soruna samimi şekilde çözüm bulunamaz ise sıkıntı aynen devam eder.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.