Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KORONA SAVAŞÇILARI, HEDEF BÜYÜTTÜ

KORONA SAVAŞÇILARI, HEDEF BÜYÜTTÜ
20 Mart 2020 08:05

HABERCİLİK konusunda kendisine özgü yöntemiyle hareket eden erzurumdanhaberler’in kamuoyu ile tanıştırdığı Erzurum Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin “korona savaşçıları” hedef büyüttü.

Dünyayı kasıp, kavuran hastalığa karşı kullanılan dezenfektan ürünlerini bölgemizde “en önemli” üretim merkezi konumunda olan Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde üretim, önceki haftaya oranla yüzde 50 artış gösterdi.

KAPASİTE YÜZDE 50 ARTTI

Gerek koronavirüs olayına karşı alınan önlemlerin, gerekse yapılan haberlerin toplumun ilgisini okullarının üzerine çektiğini belirten Müdür Osman Aksakal, “İlk günlerde üretimimiz 5-10 ton seviyesindeydi. Sonraları üretimimizi 20 tona kadar çıkardık. Talepler arttıkça, biz de kapasitemizi zorlamaya başladık ve günlük kapasitemizi 30 tona çıkarttık” dedi.

Gerek öğretmen arkadaşlarının, gerek teknik ekibin büyük fedakârlıklar gösterdiğine dikkati çeken Müdür Aksakal, en önemli sıkıntının bidon temininde yaşandığına dikkati çekti. Üretimi artırdıktan sonra, günde en az bin 500 bidona ihtiyaç duyulduğunu bildiren Osman Hoca, “Bidon ihtiyacımızı İstanbul’dan temin ediyoruz. Bidon dediğiniz hafif ve hacimli bir ürün. Son zamanlarda kamyonlar dolusu bidon getirtir olduk. Keşke bizden ürün alanlar, boş bidonları geri getirseler. Böyle bir uygulama ve dayanışma, sorunun azaltılmasında büyük rol oynar. Bunu tedarikçilerimizden özellikle rica ediyoruz” diye konuştu.

ART NİYETLİLER İŞ BAŞINDA!

Öte yandan, ekip kaptanlığını yürüten Kimya Bölümü Öğretmeni Fatih Bülbül, ürettikleri dezenfektanın, insan sağlığını tehlikeye düşürecek hipoklorit içeren bir hammaddeden üretildiğini hatırlattı. Bu ürenen, eczanelerde satılan ürünlerden “bin kat” daha etkili olduğunu, dolayısıyla kesinlikle el ve yüz ile temas etmemesi gerektiğini belirten Fatih Bülbül, “Ne yazık ki, bazı artniyetli insanların bu ürünü el altından arayış içinde olan çaresiz insanlara sattıklarını duyuyoruz. İnanılır gibi değil. Çünkü bu ürün insanlar için üretilmiyor. Binaların, araçların, eşyaların dezenfektanında kullanılması gerekiyor. Öte şekliyle yakıcı bir özelliği var. İnsanın derisini tahriş ediyor, yakıyor, rahatsız edici sonuçların doğmasına neden olabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın çok dikkatli olmasını ve bü ürünlerden almamalarını özellikle duyurmak istiyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.