Dolar 32,4997
Euro 34,9321
Altın 2.433,52
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KORONA, YAKUTİYE’DE HEDEF SAPTIRDI!

KORONA, YAKUTİYE’DE HEDEF SAPTIRDI!
6 Nisan 2020 17:01

GEÇTİĞİMİZ yıl 31 Mart’ta yapılan seçimi kazanan ve 6 Nisan’da görevi devralan Mahmut Uçar, geçen bir yılın değerlendirmesini erzurumdanhaberler’e yaptı. Üç Kümbetler’de yapılması planlanan millet bahçesi projesinin ihalesinin yapıldığını, ancak yaşanan olaylar nedeniyle mesafe alınamadığını belirten Başkan Uçar, “Çok şey düşünüyorduk. Ne yazık ki, korona belası hedeflerimizi saptırdı” dedi.

BİR YIL ÇABUK GEÇTİ

Bir yılın hızla geçip gittiği Yakutiye’de önceliği koronavirüs ile mücadeleye ayırdıklarını, dezenfekte çalışmalarının tüm mahalle ve köylerde aralıksız sürdüğünü belirten Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, “Girilmedik mahalle, dokunulmadık bina bırakmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Korona belasının ülkeye musallat olmasıyla birlikte hiç vakit kaybetmeden özel bir şirket ile anlaştıklarına dikkati çeken Başkan Uçar, şirket ekiplerinin dezenfekte yaptıkları her binanın girişine stikır yapıştırarak işaret koyduklarını bildirdi.

Görevi 6 Nisan 2019’da devraldığını ve hemen işe koyulduğunu vurgulayan Başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

MEĞER HEPSİ BELEDİYE ÇALIŞANIYMIŞ

“- Göreve başladıktan kısa süre sonra, belediye içinde çok sayıda insanın aylak aylak gezdiğini gördüm. Sorduğumda hepsinin belediye çalışanı olduğunu öğrendim. İlk iş olarak o elemanları park ve bahçelerde görevlendirdim. Yakutiye Belediyesi olarak 2020’yi Saltuklu Yılı ilan ettik, hazırlıklara başladık. Mesela bu ay içinde bir Saltuklu Sempozyumu yapacaktık, olmadı. Hiç hesapta olmayan virüs belası, tüm planlarımızı altüst etti. Bu tehlike ortaya çıkınca, ister istemez tüm mesaimizi bu belayla mücadeleye ayırdık. Erzurum’da özel bir şirketle anlaştık, dezenfekte işlerini o şirkete havale ettik. Şu an ekipler, bize bağlı mahalle ve köylerde aralıksız çalışıyor. amacımız tüm binaları ve araçları dezenfekte etmek.”

40 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Yakutiye Belediye Başkanı olarak kendisini en çok mutlu eden olaylardan birisi de, Üç Kümbetler projesine öncülük etmek olduğunu kaydeden Başkan Uçar, “Uzun zamandan beri kaderine terkedilmiş gibi duran Üç Kümbetler için düşünülen projelerin hiç biri hayata geçmemiş. Biz de uğraştık. Ama bu işin en iyi bakanlık eliyle yürütülmesinin doğru olacağını düşündük. Dolayısıyla görüşmeler yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum’u, bu bölgede yatırım yapmaya ikna ettik. Toplam bedeli 40 milyon lirayı bulacak millet bahçesi projesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tam iş teslimi yapılacakken, virüs olayı patlak verdi. Erzurum’un çehresini değiştireceğine inandığım böylesi bir projeye öncülük ettiğimden dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.