Dolar 32,5401
Euro 34,8192
Altın 2.442,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BU GELİŞMEYİ GÜNLER ÖNCESİNDEN DUYURMUŞTUK!

BU GELİŞMEYİ GÜNLER ÖNCESİNDEN DUYURMUŞTUK!
28 Ekim 2016 15:00 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2016 15:49

sehitt

FETÖ/PDY‘nin elebaşı Fethullah Gülen’in doğduğu köyün adının değiştirileceğine dair erzurumdanhaberlercom’un günler öncesinden verdiği haber gerçekleşti ve Pasinler Belediyesi Meclis’i, “Korucuk” isminin Şehit Burak Karakoç’un ismi ile değiştirilmesini kararlaştırdı.

Fetullah Gülen’in doğduğu yer olarak bilinen Pasinler’in Korucuk Köyü, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, ciddi tepkiler almaya başlamış ve köyün isminin değişitirilmesi konusu gündeme gelmişti.
TSK’nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17. gününde, 9 Eylül’de Suriye’nin Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketli saldırısı sırasında, içinde bulunduğu tankın isabet almasıyla, aralarında Korucuklu Uzman Er Burak Karakoç’un da bulunduğu üç askerimiz şehit oldu.

Şehit Burak Karakoç’un cenazesinin kaldırıldığı günlerde, ailesi ve yakınları, terörist başıyla anılan mahallenin adının değiştirilmesi için Başbakan Binali Yıldırım’dan yardım istedi.Konuyla ilgili olarak Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, şunları söyledi:

“Şehidimizin taziyesinde bulunduğumuzda, gerek şehit kardeşimizin yakınları ve gerekse diğer köylüler ‘Artık köyümüzün isminin FETÖ terör örgütü ile anılmasını istemiyoruz. Köyümüzün ismini değiştirin’ diye talepte bulundular, biz de büyüklerimize bu talepleri ilettik. Özellikle Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ,taziyeye geldiğinde böyle bir talep olduğunu öğrendi ve sağolsun, o da Başbakanımızı arayarak bu talebi kendilerine iletti. Başbakanımız da uygun görünce, hemen kolları sıvadık ve Korucuk ismini Şehit Burak Karakoç olarak değiştirmeye karar verdik” dedi.

Karar öncesi mini bir anket yaptırıp, halkın görüşlerini de aldıklarını belirten Başkan Ünsal, “Doğrusunu söylemek gerekirse, FETÖ’den dolayı Korucuk’u kara listemize almıştık. Belediye Meclisimiz kararını verdi ve isim değişti. Bundan böyle Şehit Burak Karakoç Köyü’ne gönül rahatlığı ile hizmetlerimizi getireceğiz” diye konuştu.

Pasinler’in Korucuk Köyü’nün isminin Şehit Burak Karakoç olarak değiştirileceğine yönelik ilk haberi günler önce erzurumdanhaberler.com takipçilerine duyurmuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.