Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

KÜLTÜR VE TURİZM’E NİHAYET ATAMA YAPILDI

KÜLTÜR VE TURİZM’E NİHAYET ATAMA YAPILDI
15 Ekim 2016 20:27 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2016 02:14

23-cemal

ERZURUM KÜLTÜRÜ, LAYIĞINI BULDU

YAKLAŞIK iki buçuk yıldır vekaletle yönetilen Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz’ın atandığı öğrenildi.

Aslen Erzurumlu, Gez Mahalleli olan Cemal Almaz’ın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atandığının duyulması, özellikle kültür ve sanat camiasında memnunlukla karşılandı.

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olan 40 yaşındaki, 2 çocuk babası Cemal Almaz, Erzurum’daki çeşitli gazetelerde yazılar yazdı, televizyon programları yaptı.

Basın camiasına hiç de yabancı olmayan Cemal Almaz’ın Erzurum İl Kültür Müdürlüğü’ne atanması, kendisini yakından tanıyan gazeteciler arasında da sevinçle karşılandı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Makine Teknolojisi Öğretmeni olarak görev yapan Giresunlu Kemal Gürgenci’nin atandığı öğrenilmiş, o günlerde bu atama kamuoyunda ciddi tartışmaların yapılmasına neden olmuştu.

Kemal Gürgenci, Erzurum’da göreve başladıktan hemen sonra, tayinle Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gitmişti.

İSABETLİ BİR ATAMA

Erzurum’un her köşesini, her sokağını bilen, tanıyan, aynı zamanda kültürüne vakıf, donanımlı bir tarihçinin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandığını öğrenen ve bu atamayı, “son derece isabetli” bir atama olarak belirten vatandaşlar, “Bir ara Erzurum’a, bu memleketi bilmeyen, tanımayan, kültürüne yabancı Giresunlu bir müdürü atama yanlışlığına düşüldü. Bereket o yanlışta ısrar edilmedi. Cemal Almaz, Erzurum’da hem eğitim camiasında ve hem de basın dünyasında sevilen, sayılan, genç ve yetenekli bir insan. Erzurum’un turizmine de, kültürüne de ciddi hizmetlerinin olacağına inanıyoruz” diye konuştular.

Erzurum’da yıllarca İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Fikret Öztürk, yaklaşık 2,5 yıl önce Ankara’ya daire başkanı olarak gitmiş, o günden beri müdürlük vekil müdürlerle yürütülmüştü.

Cemal Almaz’ın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne getirilmesi, adeta “fetret dönemi” yaşayan kurumdaki belirsizliği ortadan kaldırması açısından önemli bulundu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.