Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KÜLTÜR’DEN ÖZLENEN BÜYÜK ADIMLAR

KÜLTÜR’DEN ÖZLENEN BÜYÜK ADIMLAR
25 Mart 2018 13:37

BİR “kültür ve medeniyet şehri” olarak bilinmesine ve anılmasına rağmen, kültürel hizmetlerden yeterince nasibini almayan, özellikle donanımlı bir kültür merkezinin ihtiyacını yıllardan beri duyan Erzurum, nihayet özlemini duyduğu hizmetleri almaya başladı.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nun özel çabası, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın kişisel gayretleri sonunda sonuç verdi ve arkeoloji müzesi ile kütüphane binalarının temelleri atıldı. Bu arada, bölgenin “en önemli” kalıntılarından olan Öşvank Kilisesi’nin açık olan tavanını kapatmak amacıyla açılan ihale de sonuçlandı.

ELİMİZİ ÇABUK TUTUYORUZ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, planladıkları işleri bir an önce tamamlamak amacıyla, ellerini çabuk tuttuklarını söyledi. Normalde müze ve kütüphane binalarının temellerinin nisan ayının ortalarında atılmasının planlandığını, ancak havaların iyi gitmesini fırsat bilerek, çalışmaları öne çektiklerini hatırlattı.

Üç Kümbetler’in bulunduğu bölgede, önceden Vali Hafızpaşa İlkokulu’nun bulunduğu alanda müze temelinin atıldığını, yine tohum ıslahı olarak bilinen MNG Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki bançe içinde de kütüphane binasının kazı çalışmalarının başladığını hatırlatan Almaz, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklama şunları söyledi:

EKSİKLİKLERİ BİR BİR GİDERİYORUZ

“- Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Öşvank Kilissesi’nin tavan bölümünün kapatılması amacıyla açtığı ihaleyi sonuçlandırdı. Bu ihale, kilisenin geleceğinin kurtarılması açısından önemliydi. Erzurum Kalesi ve Kongre Binası’nda başlattığımız çalışmalar da bu yıl büyük ihtimalle tamamlanacak. Sırada kazı çalışmalarını başlattığımız kütüphane ve müze inşaatları var. Erzurum’un kültürel anlamda önemli eksikliklerini giderecek bu çalışmaların tamamlanması halinde, şehrimiz bölgenin gerçek anlamda kültür merkezi başkenti olma özelliğine kavuşmuş olacak.”

GÖZLER BİR KEZ DAHA VALİ’YE CEVRİLDİ

Öte yandan, gözler, yatırım startlarının verilmesiyle birlikte, Erzurum’da göreve başladığı günden beri kültürel yatırımlar için özel çaba gösteren Vali Seyfettin Azizoğlu’na çevrildi. Erzurum’un yıllardan beri kültür merkezi özlemi çektiğini bilen vatandaşlar, “Sırada bize göre kültür merkezi işi var. Sayın Vali’nin bu işe de el atması ve sonuçlandırması, önde gelen dileğimizdir. Kendisine yaptığı hizmet ve kazandırdığı eserlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.