Dolar 32,3401
Euro 35,1057
Altın 2.239,19
BİST 8.852,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Az Bulutlu
Erzurum
4°C
Az Bulutlu
Çar 4°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

KURBANI KİME VERELİM?

KURBANI KİME VERELİM?
15 Ağustos 2018 09:12

KURBAN Bayramı tatili, 17 Ağustos Cuma günü mesai bitimiyle birlikte başlayacak. Kurbanlıklar ise bayramın ilk günü olan 21 Ağustos Salı günü kesilecek.

Tatile gidecekler ya da kurbanlık alım ve kesim işi ile uğraşamayacak durumda olanlar ise vekaletle kurban kesim kampanyasına katılacak. Kurban kesim kampanyasında dini, sağlık ve çevre kurallarına uyanlar ön plana çıkıyor. Vekaleten kurban kesimi yapan hayır kurumları arasında güven duyulan Türk Kızılay’ı ve Mehmetçik Vakfı diğerlerine göre birkaç adım önde gidiyor. İşte bu iki güzide yardım kuruluşunun Erzurum Temsilcilerinin vekaleten kurban kesimi ile ilgili görüşleri. Tanıtım bizden, tercih sizden:

TÜRK KIZILAY ŞUBE BAŞKANI BOZHALİL NE DEDİ?

Hüseyin Bozhalil (Türk Kızılay’ı Erzurum Şube Başkanı: Kızılay’a bağışlanacak kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştırılacak.

Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Kızılay’ın ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden makbuz karşılığı kampanyaya katılabilecek.

Vekaletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşlar bir hisse bedeli olarak 750 lira, yurtdışına vermek isteyenler de bir kurban hisse bedeli olarak 590 lira ödeyecek. Kurban bedelini kredi kartı ile ödeyecekler, 4 taksit olanağından yararlanabilecek.

MEHMETÇİK VAKFI ŞUBE BAŞKANI TOPDAĞI  NE DEDİ?

Emekli Albay Sabri Topdağı (Mehmetçik Vakfı Erzurum Şube Başkanı): Şehit ve Gazi Mehmetçikler için yapacak çok şey var. Vekaleten kurban bağışlarınızla siz de şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine destek olabilirsiniz. Bir hisse kurban bedeli 990 lira, veya 215 ABD Doları ya da 185 Euro’dur.

Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılacak. Taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden bağışçılarımıza da kurban etinden yaptırılan kavurma gönderilecektir.

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız; doğrudan anlaşmalı bankalardan, vakfın internet sitesi üzerinden, vakfa ait şirketlerden veya vakıf temsilciliklerden nakit veya kredi kartı ile bağış yapabilecekler.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.