Dolar 32,3752
Euro 35,0539
Altın 2.326,91
BİST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

MALZEMESİ, ÇAKIL TAŞI!

MALZEMESİ, ÇAKIL TAŞI!
30 Ağustos 2016 06:25

01 fehim usta

Neslihan Arzu KETECİ / İSTANBUL

ÇAKIL taşlarını en doğal halleri ile tuvale aktaran sanatçı Erzurumlu Fehim İbrahimhakkıoğlu, İstanbul’da yeni açtığı atölyesinde inanılmaz güzellikte işler yapmaya devam ediyor.

Atölyesinde, öğrencileri ile birlikte sabrın ve yaratıcılığın sanata dönüşmesinin en güzel örneklerini gözler önüne seren İbrahimhakkıoğlu, aynı zamanda sanat dünyasında Erzurum’u temsil etmenin gururunu da yaşıyor.

Uzun yıllardan beni İstanbul’da yaşayan Fehim İbrahimhakkıoğlu, sanatta 50 yılı geride bırakmanın mutluluğu içinde, çakıl taşlarıyla raks etmeye devam ediyor.

Resim üzerinde, taşların soğukluğunu estetik çalışmalarıyla ayrı bir sıcaklığa ve güzelliğe dönüştüren İbrahimhakkıoğlu, işin inceliklerini İSMEK’ler de ve İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfında’ki öğrencilerine de aktararak, onlarla birlikte sergiler açmakta ve bu mutluluğu onlarla paylaşmakta ve bu alandaki ismini ölümsüzleştirmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından eserlerinin bulunduğu sergi açılışlarıyla her zaman gündem de olan İbrahimhakkıoğlu, “Dünya Barışı Meşalesi Filistin’den yanmaya başlamalı” diyerek yaptığı çakıl taşı tablosuyla zihinlerde kendine kalıcı yer edindi.

Bir süre önce 50. sanat yılını kutlayan usta öğretici, artan talepler doğrultusunda, İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir’de yeni bir atölye açtı. Bu alanda çalışmak isteyen gençlere ve işin heveslilerine bildiklerini aktaran Fehim İbrahimhakkıoğlu, yeni sergiler açmak için de kolları sıvadı. erzhaber / istanbul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.