Dolar 32,5624
Euro 34,8989
Altın 2.432,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

MEZUN OLAN, SOLUĞU ORADA ALIYOR

MEZUN OLAN, SOLUĞU ORADA ALIYOR
12 Mayıs 2018 11:35

ÖNCEKİ yıl, genç yaşta kaybettiğimiz Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz’ın “özel talimatı ve girişimi”, yine dönemin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz’ın üstün gayreti ile oluşturulan, bugün de “Erzurum’un nefes alınabilecek vahası” olarak algılanan Ata Botanik Bahçesi, “doğal fotoğraf stüdyosu” olma özelliğini sürdürüyor.

Yaz aylarında düğün ve nikah töreni yapacak çiftlerin sıklıkla uğradığı, bugünlerde ise daha çok Atatürk Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin, fotoğraf çektirmek amacıyla akın ettiği Ata Botanik Bahçesi, cıvıl cıvıl haliyle dikkat çekiyor.

Botanik bahçe sayesinde Erzurum’da fotoğrafçılık sektörü oluştuğunu belirten görevliler, “Birkaç gün sonra Ramazan başlayacak. Bu nedenle düğünlere ara verildi. Şimdilerde öğrencilik hayatlarını noktalayacak olan gençler daha çok geliyor. Her gün yüzlerce öğrenci, ellerinde balon, çiçek ve renkli şemsiyeleri ile buraya geliyor. Bahçe sayesinde çok sayıda genç, fotoğraf çekerek para kazanıyor. Tabi bu işi profesyonelce yapan fotoğraf stüdyoları da var ve işlerini hem çok iyi, hem de ciddiyetle yapıyorlar” dediler.

Düğün, nihak ve hatıra fotoğraf çekme işini kendilerine meslek edinen gençler, doğal mekanda en iyi görüntüyü yakalayabilmek ve müşterilerini memnun edebilmek için, çok gayret gösteriyorlar. Zaman zaman çimlerin üzerine uzanan ve karşısındaki gönüllü mankeninin en iyi görüntüsünü yakalama uğraşı veren fotoğrafçıların hali, kendilerini izleyenlere tebessüm ettiriyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.