Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

MHP LİDERİ, BELİRSİZLİKLERİ GİDERDİ

MHP LİDERİ, BELİRSİZLİKLERİ GİDERDİ
24 Kasım 2018 11:19

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın yeniden görüşülmeye başlanmasıyla birlikte akıllara takılan sorulara, Antalya’da açıklık getirdi. Bahçeli’nin Ankara, İstanbul ve İzmir dışında kalan tüm yerlerde aday göstereceklerini, adaylığı açıklanan arkadaşlarının da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmesi, Erzurum’da birkaç gün öncesinde ortaya çıkan belirsizliği de gidermiş oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarına dair açıklamalardan sonra, harekete geçen MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr.. Kamil Aydın, büyükşehir belediyesi adaylığı konusunda, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli’yi ikna etmeyi başarmışlardı.

SEVİMLİ HEYECAN KASIRGASI OLUŞTURDU

Serdar Sevimli’nin isminin MHP üst yönetimi tarafından, “İşte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız” denilerek açıklanması, şehir genelinde büyük bir heyecan dalgası oluşturmuş, özellikle sosyal medyada yapılan değerlendirmeler, partili-partisiz herkesin Serdar Sevimli ismi üzerinde ittifak yapacağı gerçeğini de ortaya koymuştu.

Ancak, sonraki günlerde Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yeniden başlayan ittifak görüşmeleri, Erzurum’da bir “belirsizlik ortamı” oluşturmuş, “acaba” denilerek, kafalarda oluşmaya başlayan sorulara cevap aranmıştı.

AÇIKLAMA, HERKESİ RAHATLATTI

Kafalarda oluşan soru işaretleri, MHP Lideri’nin Antalya’da yaptığı açıklamayla birlikte giderilmiş oldu. Bahçeli’nin, Antalya’da yaptığı değerlendirmede, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan tüm il ve ilçelerde aday göstereceklerini belirtmesi, Serdar Sevimli’ye gönül vermiş, umut bağlamış herkese rahat bir nefes aldırdı.

Yerel seçimlerin hakemliğini Erzurum’da halkın yapacak olmasının belirlenmesiyle birlikte gözler, Sevimli’nin Ak Partili rakibini aramaya başladı. İsmi sosyal medyada “kesin aday” olarak gösterilen Mehmet Sekmen’in, aday olarak ilan edilip-edilmeyeceği de merak edilen bir başka konu olarak, kamuoyundaki sıcaklığını koruyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.