Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

MİLLETİN AKLI İLE ALAY EDİYORLAR

MİLLETİN AKLI İLE ALAY EDİYORLAR
4 Mart 2020 19:52 | Son Güncellenme: 4 Mart 2020 22:11

ERZURUM‘un doğalgaz dağıtım işini üstlenen PALEN Enerji’den abonelere gelen bir talep, aklıselim herkesi sadece şaşırtmakla kalmıyor, “Kimse bu milleti aptal yerine koymasın” dedirterek, isyan da ettiriyor.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum’da faaliyet gösteren Kuşkay Ailesi’ne ait İnter İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi, doğalgaz kullanmak isteyen her abone gibi, PALEN Enerji’ye başvurarak, abone olmak istedi.

8 YIL ÖNCE ABONELİK İŞLEMLERİ YAPILDI

Gerekli tüm prosedürü yerine getiren şirket yetkilileri, istenilen 2.488 TL güvence bedelini de, dolar kurunun 1,83 TL olduğu günlerde, yatırarak işlemleri tamamladı ve 19. 01. 2012 tarihinde sözleşme imzalayarak abone oldular.

Bugüne kadar sorunsuz giden müşteri-şirket ilişkileri, gaz dağıtım şirketinden gelen ve insana “hadi canım sen de” dedirten bir taleple duvara tosladı.

PALEN Doğalgaz’ın, aradan 8 yıl geçtikten sonra, güvence bedelini bugünkü kur üzerinden kendilerinden yeniden talep ettiğini belirten İnter A.Ş şetkilisi Erdal Kuşkay, abonelik işlemleri için başvurdukları tarihte istenilen güvence bedelinin, o günkü dolar kuru üzerinden hesaplanarak alındığını  hatırlattı.

KUR YÜKSELDİ, FARKI ÖDEYİN!

Damga vergisi dahil toplam güvence bedelinin 2.509 lira tuttuğunu, 2012 yılının başlarında da 1 amerikan dolarının 1,83 liradan işlem gördüğünü hatırlatan Erdal Kuşkay, kendilerinden şimdi “dolar kuru yükseldi, 6 bin lirayı geçti” denilerek ekstra güvence bedeli talep edildiğini belirtti, bu talebi anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Abonelik işlemlerine başladıkları tarihte 1371 dolara karşılık gelen güvence bedelinin 2 bin 500 lira tuttuğunu, bugünkü kur üzerinden ise 8 bin 300 lirayı bulduğunu kaydeden Erdal Kuşkay, “Palen, aklımızla alay edercesine bizden şimdi 5 bin 800 lira daha para istiyor. Neymiş efendim, dolar kuru zaman içinde 1,83 liradan 6 liraya ulaşmış. Tamam da ben zaten güvence bedelini dolar kuru göz önünde tutularak yapılan hesaplama sonucu ödemişim. Bir tutanak önümüze koydu, o tutanağı imzalamamızı istediler. Tabi imzalamadık. PALEN ile yaptığımız sözleşmenin iptalini ve 2012 yılında ödediğimiz 1371 dolar teminatımızın, bugünkü kur göz önünde tutularak geri örenmesini istiyoruz. Bu sıkıntı sadece bizim başımıza gelen bir iş değil. Cumhuriyet Caddesi üzerinde işyeri bulunan başka abonelere de böyle dayatmalar oluyor. Zannedersem adım adım tüm abonelerden ekstra bedeller istenecek, gidişat onu gösteriyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.