Dolar 32,3693
Euro 35,0908
Altın 2.324,13
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

MİNARELER, İÇİ BOŞ BİRER BORU MUDUR?

MİNARELER, İÇİ BOŞ BİRER BORU MUDUR?
14 Haziran 2017 22:47 | Son Güncellenme: 15 Haziran 2017 00:02

CEP telefonu abonelerinin sayısı arttıkça, iletişimde yaşanan sorun ve sıkıntılara kendi açılarından çözüm bulmaya çalışan şirketlerin, baz istasyonu kurmak amacıyla göz diktiği yerlerin başında camiler ve minareleri geliyor.

erzurumdanhaberler.com takipçilerinden Ahmet Mustafaoğlu ve Bayram Keser’in, sorunu gündeme taşımamız amacıyla gönderdikleri Yıldızkent Selimiye Cami fotoğrafı, insana sadece “bu kadarı da fazla” dedirtmekle kalmadı, bir dizi soruyu da beraberinde getirdi.

Dinimizde çok önemli bir yere sahip camilerin olmazsa olmazı olan minareler, “içleri boş birer boru” olarak mı görülüyorlar ki, imamlar veya dernek yöneticileri tarafından üç kuruş uğruna mobil iletişim şirketlerine kolaylıkla kiraya verilebiliyordu? Baz istasyonlarına, yaydıkları radyasyon nedeniyle karşı çıkan insanların, sadece sağlıklarını düşünerek seslerini yükseltmelerinin “yüzeysel, sıradan ve basit bir tepki” olduğu ifade ediliyor.

Şerefli mabedlerin şerefelerinin para kazanmak amacıyla yapılmadığına dikkati çeken bazı din alimleri, “Bir minareye baz istasyonu yerleştirerek Allah’a ulaştırmak istediğiniz dua sinyallerini, insanların içi boş, günlük hayatlarını içeren sinyalleri ile kirletiyor, cemaatinizin dualarına engel oluyor, bu duaların Kâbe’ye ulaşmasına mani oluyorsunuz” şeklinde yorumluyorlar.

Aynı insanlar, “bir minare ne işe yarıyor?” diye de soruyorlar. Minarelerin içi boş birer boru olmadığını ifade eden din alimleri, şerefelere baz istasyonunu yerleştirilmesini, Allah’ın evine yapılan saygısızlık olarak nitelendirirken, “Acaba o minalerenin ne işe yaradığını, diyanetinden ilahiyat fakültelerine, tarikatlardan bilim dünyasına kadar kimse merak etmiş de cevaplandırmış mıdır? Minareler, namazda ne görevi yapıyor? Eğer birisi bilmiş olsaydı, bu vahim hataya asla izin vermezdi. Şurası bir gerçek ki, dinimizde hiçbir şey boş değildir. Siz arabada yolculuk ederken cep telefonu sinyalinizin nasıl bir baz istasyonundan diğerine iletildiğini, nasıl uydu ile bağlantı kurduğunu anlarsanız, namazda ettiğiniz duaların da, nasıl minareler üzerinden Kâbe’ye kadar taşındığını, oradan da Allah katına ulaştırıldığını anlarsınız (www.biyoenerji.net/?pnum=80&pt=Cami%20ve%20Minareler) diyerek yorum yapıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.