Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

MUAMMER CİNDİLLİ: ERZURUM’DA KALMAYA DEVAM EDELİM, DAYAK YESEK BİLE! (Tıkla ve İzle)

MUAMMER CİNDİLLİ: ERZURUM’DA KALMAYA DEVAM EDELİM, DAYAK YESEK BİLE! (Tıkla ve İzle)
29 Haziran 2019 09:10

DÖNEMİNİN “efsane” hocalarından, Kazımın Karabekir Eğitim Fakültesi emekli hocalarından Bedri Avcı’nın, “kahraman dostlarım” dediği, bir grup, çoğu da “ak saçlı” arkadaşını bir araya getirdiği “herefene”ye Muammer Cindilli’nin yaptığı konuşma vce değerlendirme damgasını vurdu.

Dadaşkent’teki evinin bahçesinde, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ve Türkocağı Erzurum Şube Başkanı Nizam Işık ile Er-Vak Başkanı Erdal Güzel’in yanısıra, bir bölümü emekli olmuş, ama Erzurum’dan gitmeyi düşünmeyen ve bu şehirde yaşama azmini korumaya çalışan arkadaşlarını, gönül dostlarını bir araya getiren Bedri Avcı, amacının baki kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu söyledi.

Toplantının ilkini geçtiğimiz yıl yine böyle bir dönemde ama daha az sayıda bir katılımla yaptıklarını, bu yıl ise daha geniş katılımla ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bedri Avcı, “Çocuklarıma vasiyet ettim. Ben öldükten sonra da bu tür toplantıları devam ettirmelerini kendilerinden istedim” dedi.

Kuş cıvıltıları ve horoz sesleri altında yapılan dost toplantısı ve müşaveresinin sonunda Muammer Cindilli, yaptığı konuşmayla güne damgasını vurdu, “Erzurum’da kalmaya, burada yaşamaya inat edelim, kaldı ki, dayak yesek bile kalalım” dedi. Erzurum’dan bir heyetle dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i ziyarete gittiklerini hatırlatan Muammer Cindilli, konuşmasında Erzurum’a yönelik önemli değerlendirmelerin yapıldığı sohbetlerden örnekler verdi.

Erdoğan Teziç’in, Erzurum’u bir “yalçın kaya”ya benzettiğini vurgulayan Muammer Cindilli’nin yaptığı konuşma ve değerlendirme, “Erzurum’un umutsuz yarınları” adına “umut ışığı” oluşturdu.erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.