Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

MUHARREM İNCE ERZURUM’A NEYE GELDİ

MUHARREM İNCE ERZURUM’A NEYE GELDİ
5 Temmuz 2018 03:28 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2018 03:29

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) tarafından Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilen Muharrem İnce, seçimlerden önce verdiği sözü tuttu ve Erzurum’a ziyarette bulundu.

***

E güzel, hoş geldi, safa getirdi!

***

Muharrem İnce daha önceleri Erzurum’a gelmiş miydi, bilmiyorum.

***

İnce’nin konuşma yapacağı düğün salonuna giderken, biz basın mensuplarına zaman ayıracağını, bu defa konuşmaktan ziyade dinlemeyi yeğleyeceğini tahmin ediyordum, yanıldım.

***

Muharrem İnce, kendi deyimiyle 41 yıldan beri aşılamayan yüzde 30’luk eşiği aşmış bir Cumhuriyet Halk Partili olarak, partisinden 8 puan fazla oy almış olmanın rahatlığı içinde, kendisini dinlemeye gelen, çoğunluğunu da gençlerin oluşturduğu bir gruba seslendi, seslenirken de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mesajlar göndermekten geri durmadı, yapılacak ilk seçimde de Cumhurbaşkanlığı için aday olacağını söyledi.

***

Muharrem İnce, son birkaç ayın cilalanmış, parlatılmış ve bir “umut” olarak ortaya sürülmüş, ancak seçim kaybetmiş bir siyasetçisi.

***

Zaten kendisi de “Evet, biz bu seçimi kaybettik” diyerek, güya bir gerçeği en yalın ve anlaşılır şekliyle orta yere koyuyor.

***

Bu açıdan bakıldığında; Muharrem İnce’nin hakkı götürüp hak sahibine, “Biz yenildik, siz de yendiniz” diyerek teslim etmesi alicenaplık gibi görülse de, “acizliğin itirafı”ndan başka bir şey değildir aslında.

***

Seçimde kazanmak da var, kaybetmek de.

Buna kimsenin bişey dediği yok da…

Muharrem İnce, milyonlarca insanın umutlarını söndürmüş bir siyasetçi olarak, nasıl oluyor da pişkin pişkin insanların önüne çıkabiliyor, bunu anlamakta zorlanıyor insan.

***

Yüzde 30 nokta bilmem kaç oranında oy almak bir başarı mıdır?

Öyleyse eğer; yüzde 52,5 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın elde ettiği sonucu hangi kelimelerle tanımlamak gerekir?

***

Ülkenin çok uzun zamandan beri “ana muhalefet” olma özelliğini kimseye kaptırmayan, kaptırmama niyetinde de olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini çek etmesi, yenilemesi, politikalarını gözden geçirmesi, “biz nerede yanlış yapıyoruz?” sorusuna cevap bulması mutlaka gerekiyor.

***

İşin bu noktasında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceği ve CHP’nin başına Muharrem İnce’nin getirilmesi gerektiği de düşünülüyor ve söyleniyor olabilir.

***

Ancak şahsen ben, bunların hiç birisinin ve hatta daha sonra “çare” olarak düşünülecek ve söylenecek olanlarının da, CHP’yi “ana muhalefet” olmanın ötesinde bir yere götürmeyecek, götüremeyecek kalitede olmayacağını görüyor gibiyim.

***

Bir kitle düşünün ki, kendisini “Mustafa Kemal’in askerleri” olarak tanımlıyor ve o kitle girdiği her mücadeleyi kaybediyor.

***

Allah biliyor ya; Mustafa Kemal yattığı yerden kalksa, öncelikle çoğu ununu elemiş, eleğini asmış, siyaseti kendine eğlence aracı gibi görmeye başlamış, fantezi peşinde koşan sözde askerlerini terhis edip, ordularını dağıtarak işe başlar.

***

Sakın ola ki, kimse kendisini ayrıcalıklı, çok zeki ve akıllı görmeye kalkmasın!

***

“- Ben yeniden aday olacağım!..”

– E güzel de ne zaman?

Sanırsınız rövanşı iki hafta sonra oynanacak bir maç var da, hazret “ben yine aday olacağım” diyebiliyor.

***

Atı alan Üsküdar’ı bir kere daha geçmiş, sayın İnce halâ “odunumun parası” diye diretebiliyor!

***

Birilerinin sayın İnce’yi, daldığı uykudan ivedilikle uyandırması gerekiyor.

***

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a, Erzurum’a gelmek ve bir kongre düzenlemek amacıyla ayak basmış.

Dolayısıyla 3 Temmuz 1919’da da Erzurum’a gelmiş, kongre toplanmış, tarihi kararlar alınmış ve 23 Temmuz’da dünyaya ilan edilen o kararlar sonrasında ülke selamete çıkmış, cumhuriyet ilan edilmiş.

***

Aradan 99 yıl geçtikten sonra, Atatürk’ün oturduğu koltuğa aday olarak ortaya çıkan bir siyasetçi, Erzurum’a sabah geliyor, usulen yapılan bir toplantıda, seçim öncesi yaptığı konuşmaları tekrarlıyor, akşama doğru da geri dönüyor.

***

O yüzden “Muharrem İnce Erzurum’a niye geldi demiyor, neye geldi?” diye soruyorum.

***

Sahi neye geldi Muharrem Bey Erzurum’a, ateş almaya mı?

***

Ola ki, “Muharrem İnce, umutları yeşertmek amacıyla Erzurum’dan adım attı, başlangıç yaptı, yeni ufuklara yelken açtı” diyenler çıkabilir.

***

Eğer CHP ve Muharrem İnce açısından yeni ufuk Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı almaksa…

Kim bilir Mehmet Sekmen duyduğunda bu fanteziye nasıl da katıla katıla gülmüştür.

YORUMLAR

  1. Melike dedi ki:

    Ne kadar sığ bir bakış açısı… Erzurum büyükşehir belediyesi adaylığıymış😂 yahu adam cumhurbaşkanı adayıydı, ne erzurumu ne belediyesi. Bilmiyo mu ordan oy alamayacağını? Her şehire gidecek, ama sanıyosunuz ki bi erzuruma geldi de akp’nin kalesinde belediye başkanlığı isteyecek 😂 komiksiniz…Eleştiri desen değil, tenkit desen değil. 3 temmuzdan vurmaya çalışmışsınız ama o da kel alaka olmuş. Kazananın hakkını teslim etmiş, acziyet ilanı demişsiniz. Ne yapsın inkar mı etsin, ben mi kazandım desin? Tarafsızca oturup dinleseymişsiniz, size neler anlattı onu bi yazsaymışsınız keşke. Neye geldii,bizden oy alamayaağını bile bile dercesine yazılmış.