Dolar 32,3372
Euro 35,1022
Altın 2.240,51
BİST 8.726,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Az Bulutlu
Erzurum
4°C
Az Bulutlu
Çar 4°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

MUHARREM İNCE’NİN HEDEFİNDE ERZURUM VAR

MUHARREM İNCE’NİN HEDEFİNDE ERZURUM VAR
8 Temmuz 2018 02:23

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 4 Temmuz günü Erzurum’daydı.

Şimdi önce aynı güne ait gazetelerin manşetleri bakalım, sonra gözlemlerimizi aktarız:

‘CHP’de büyük koltuk kavgası/ Sabah’, ‘Kurultay atışması/ Hürriyet’, ‘Koltuk kavgası/ Y. Şafak’, ‘Kurultay tartışması/ Habertürk’,  ‘Kurultay düellosu/ Milliyet’, ‘CHP yine içeriye döndü/ Cumhuriyet’, ‘Nezaket kavgası/ Posta’, ‘CHP’de iç savaş/ Akşam’, ‘Ortalık karıştı/ Sözcü’,  ‘CHP’de İnce hesaplaşma/ Yeniçağ’

Gazetelerin manşetlerindeki ifadeler, medyanın CHP’ye bakışını ve nasıl görmek istediğini yansıtıyor. Bazı gazeteler Kemal Kılıçdaroğlu ile İnce arasındaki görüş ayrılığını kavga, bazıları düello,  bazıları da savaş olarak nitelendiriyor.

Aslında 24 Haziran seçimleri sonrası siyasi tansiyon, asgari düzeye inmişti. Ancak Muharrem İnce Erzurum’dan yeni bir yürüyüş başlatarak o rüzgarı canlı tutmak istiyor. Yüzde 30,6 oranı ve 15 milyon 336 bin oy toplayarak ikinci olan İnce, öncelikle seçim sürecinde gidemediği şehirleri öncelikli olarak dolaşacak.

Gelelim Erzurum’daki programına. İlk ziyaretini CHP’ye komşu olan MHP’ye yapan ve ardından Ak Parti hariç diğer siyasi partileri ziyaret eden Muharrem İnce, Cumhuriyet Caddesinde yürüyerek Atatürk Evine gitti. Arkasına taktığı gençlerle Aziziye ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Salona girişte Muharrem İnce’nin seçimler için bestelenen şarkısı coşkuyu artırdı. Hazırlanan yuvarlak masada Muharrem İnce’nin sağ yayına Türk- İş eski Genel Başkanlarından hemşehrimiz Bayram Meral, sol yanına ise Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç oturdu. Yuvarlak masanın etrafı gençler tarafından adeta kuşatıldı.

Emekli Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Horasan eski Belediye Başkanı Dursun Şen ile birlikte izlediğimiz bu etkinlik sırasında aramıza CHP eski İzmir Milletvekili ve gazeteci- yazar Mustafa Balbay da katıldı. Masamızda CHP’nin eski başkanlarından Avukat Tuncer Aktaş, son seçimlerde milletvekili adayı olan eski Baro Başkanlarından Naci Turan da vardı.

CHP İl Başkanı Bülent Oğuz’un yaptığı ‘Hoş geldiniz’ konuşmasının ardından davul- zurna eşliğinde ‘Bar’ şiiri okundu, genç Dadaşlar bar tuttu ve Hançer barı oynadı.

“ERZURUM’A GELEMEDİM, ÖZÜR DİLİYORUM”

Sonra Maltepe mitinginde 6 milyon kişi toplayarak rekor kırdığı açıklanan Muharrem İnce kürsüye çıktı. Sevgi gösterileri ve sloganlardan mutlu olan İnce, ayakta bekleyen gençlerden oturmalarını istedi. Muharrem İnce, konuşmasına şöyle başladı:

“Kampanya sırasında Erzurum’a gelemedim, özür diliyorum. 50 günde 68 vilayete gidebildik. Erzurum’da cumhurbaşkanlığı oyumuz partinin oyundan çok çok fazla. 45 bin civarında oyumuz var, yüzde 9,9 almışız. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bir sonraki toplantımızı tabii ki cumhurbaşkanı olarak Erzurum milletvekilleriyle yapacağız. Büyük sevdalar, büyük yolculuklar, büyük umutlar gençlerle olur.”

18-35 YAŞ GENÇLERİ CHP’YE ÜYE YAPACAK

Partinin genç üye sayısını 1 milyon 250 bin artırmak için 18-35 yaş arası gençleri üye yapacaklarına işaret eden İnce, Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır’da başarılı olmak istediklerini bildirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldığını ifade eden İnce, yenilince geri çekildiğini ve eksiklerini giderdikten sonra 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzu başlattığını ve 30 Ağustos’ta zafer kazandığını hatırlattı. Aynı taktiği uygulayacağını vurgulayan Muharrem İnce, eksikleri ve hataları giderdikten sonra CHP’yi herkesin partisi yapacaklarını belirtti. Muharrem İnce, şöyle devam etti:

HEDEFİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİRİ ALMAK

” Türkiye, Çankaya’dan, Bakırköy’den Karşıyaka’dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir’i almaya gözünü dikemezsen, İzmir’de sıkışıp kalırsın. Hedef Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak olmalı. Bunu gençlerle yapacağız. Atatürk’ün bir sözü vardır; ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ Benim de bütün ümidim, hayalim gençlikte.”

Muharrem İnce konuşmasını bitirdi ve salondan 10’uncu yıl marşı ile uğurlandı. Toplantıya katılanlar da topluca 10’uncu yıl marşını söyleyerek salondan ayrıldı. Hacıbaba’daki öğle yemeğinden sonra Muharrem İnce, Erzurum’un tek CHP’li Belediyesi olan Çat ilçesine gitti. Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile birlikte ilçeye gelen kadınlar için yaptırılan ‘Kadın Dinlenme Evi’ni gezdi. Çarşaflı kadınlarla ve çocuklarla sohbet eden İnce, inceleme ve temaslarının ardından Erzurum’a veda etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.