Dolar 32,5877
Euro 34,8539
Altın 2.496,12
BİST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

MUHTARLAR, GÜNLERİNİ KUTLADILAR

MUHTARLAR, GÜNLERİNİ KUTLADILAR
19 Ekim 2016 16:15 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2016 16:16

09-grp10-valON DOKUZ Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarları makamında kabul eden, daha sonra da düzenledikleri etkinliğe katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, “Vatandaşın herhangi bir sorun karşısında kapısını çalacağı ilk yer muhtarlıklardır. Muhtarlıklar, demokrasimizin temel taşını oluşturur” dedi.

Muhtarlar Günü’nün ilk kutlaması Havuzbaşı’nda yapıldı. Çelenk sunumu töreninin ardından Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz ve beraberindeki heyet, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Azizoğlu, “Zor şartlar altında fedakârca hizmetlerini yürüten muhtarlara, yapmış oldukları hizmet ve yerine getirdikleri kutsal görevden ötürü şükranlarımı sunuyor ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI MUHTARLIKLARDIR

Gün boyu devam eden kutlamalar, Erzurum Müftülüğü Konferans Salonu’nda devam etti.

Toplantıya Valis Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz ve muhtarlar katıldı.

İstanbul Acıbadem’de 15 Temmuz darbecileri tarafından şehit edilen Muhtar Mete Sertbaş’ın anlatıldığı sinevizyon’un ardından, toplantı protokol konuşmaları ile devam etti.

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, 187 yıllık tarihi olan muhtarlık müessesesinin onore edilmek amacıyla, Korkmaz, 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak ilan edildiğini haırlattı. Muhtarların özellikle 21. Yüzyılda halka daha iyi bir hizmet verebilmeleri için yeni köy ve mahalle kanununa ihtiyaç duyulduğunu belirten Korkmaz, konuşmasının sonunda, kendilerine kapısını sonuna kadar açık tutan Vali Azizoğlu’na Erzurum’daki tüm muhtarlar adına teşekkür etti.

Vali Azizoğlu da, vatandaşın devletine ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirterek, “Taşrada üç mahalli idari birim vardır. Muhtarlıklar, İl Özel İdaresi ve Belediye İdaresidir. Mahalli idareler bir ülkede demokrasinin gelişmesi ve oluşması için varlığından asla vazgeçmeyeceğimiz birimlerdir. Bunların en ana temel birimi de muhtarlıktır. Ülkemizde ki en ücra yerleşim yerine çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte, hüzünde vatandaşın yanında ve hizmetindedirler” diye konuştu.

19 Ekim Muhtarlar Günü toplantısı, Protokol konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.