Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

MÜKERREM KEMERTAŞ’I KAYBETTİK

MÜKERREM KEMERTAŞ’I KAYBETTİK
31 Mart 2018 08:59

VE Erzurum türküleri, Erzurum kültürü tamamen öksüz kaldı. Kuşağının “son temsilcisi” olarak İzmir’deki hastanede uzun zamanden beri hayata tutunmaya çalışan Mükerrem Kemertaş’ın (79) bu sabaha vefat ettiği öğrenildi.

Halk arasında ALS olarak bilinen Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan ve uzun zamandan beri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Mükerrem Kemertaş’ın ölüm haberi, sevenlerini ve hayranlarını üzüntüye boğdu.

TRT Erzurum Radyosu’nda uzun yıllar görev yapan ve 1985 yılında İzmir’e yerleşen Mükerrem Kemertaş, Göç göç oldu göçler yola dizildi, Huma kuşu yükseklerden seslenir, Tutam yar elinden tutam, Bülbülün kanadı sarı gibi aşina türkülerle sevenlerinin gönlü

nde yer edindi. Oğlu Tuncay Kemertaş’ı da yetiştirerek Türk Halk Müziği’ni kazandıran Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye çok sayıda ünlü isim katılmıştı.

Babasının ölüm haberini istanbul’da aldığını ve apartopar İzmir’e gittiğini belirten Tuncay Kemertaş, babasının nereye ve ne zaman defnedileceği konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti. erzhaber

MÜKERREM KEMERTAŞ KİMDİR?

Erzurum’da, 1938 yılında doğdu. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu’na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu’nda kadrolu sanatçı oldu.

1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul’da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir’e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu’nda görevine devam etti.

2003 yılında TRT’den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.