Dolar 32,5706
Euro 34,7604
Altın 2.491,29
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MUNZUR, KURBANLARINI GERİ VERMEMEKTE DİRENİYOR

MUNZUR, KURBANLARINI GERİ VERMEMEKTE DİRENİYOR
18 Nisan 2017 20:24 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2017 20:42

TUNCELİ‘nin Pülümür İlçesi’nden içerisinde 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 müretebat olduğu halde saat 11.40’ta kalktıktan 10 dakika sonra, Munzur Dağları civarında bağlantı kesilen ve düşen helikopter enkazına ulaşmak için yola çıkan AFAD ekipleri, kara saplandı. Elverişsiz hava koşullarının hüküm sürdüğü bölgeye ulaşan ekiplerin donma tehlikesi geçirdiği ve elbise değiştirmek zorunda kaldıkları öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de meydana gelen helikopter kazasına ilişkin basın açıklamasında bulunmuş ve şu bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştı:

“Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait helikopter, bir taraftan ilçeler arası görevlilerin intikalini sağlamak, diğer taraftan ilk derece komiser yardımcılığı sınavına giren kahraman evlatlarımızı yerlerine intikal ettirmek ve diğer taraftan da bir hakimimizin intikalini sağlamak için 12 kişilik toplam yolcu artı mürettebatla birlikte saat 11.35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem Kartal pisti hem de Nazımiye’den gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11.43 sıralarında kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Munzur Vadisi’nde uçuşu gerçekleştirirken sinyal kesildikten sonra bize intikal eden haberin hemen akabinde, gerek Tunceli İl Jandarma Komutanlığımız gerek Tunceli İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ardından da yine Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın bütün arma kurtarma timleri bütün çalışmalarla birlikte ulaşılmaya gayret gösterildi.”

ERZURUM VE ERZİNCAN’DAN TAKVİYE

12 vatan evladına mezar olan polis helikopterinin bulunması için, Erzurum’dan profesyonel 6 AFAD kurtarma ekibi Tunceli’ye gönderilmiş, yine arama kurtarma faaliyelerinde bulunmak üzere Erzincan’dan da 11 kişilik ekip yola çıkarılmıştı.

Bölgede yolların kardan ve heyelan nedeniyle kapalı olmasından dolayı arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gitmede sıkıntı çektiğiyi ve hatta “donma tehlikesi” atlattığı öğrenildi. Üzerlerindeki elbiseleri değişen kurtarma ekiplerinin yerniden olay mahalleni eulaşmak için harekete geçtiği, bu arada çok sayıda iş manikenisinin de bölgeye sevk edildiği belirtildi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.