Dolar 32,4960
Euro 34,9488
Altın 2.429,76
BİST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

MUZAFFER DEDE’NİN HEYKELİNİ DİKMEK GEREK

MUZAFFER DEDE’NİN HEYKELİNİ DİKMEK GEREK
22 Temmuz 2017 07:07 | Son Güncellenme: 22 Temmuz 2017 07:09

GEREK hastalığının öğrenilmesi ve gerekse ölümünün ardından sosyal medyada binlerce paylaşımı yapılan 72 yaşındaki Muzaffer Dede’nin (Burmabıyık), bilinmeyen yığınla güzel özelliği olduğu belirtildi. “Erzurum, gerçek bir değerini, mükemmel bir insanını kaybetti” diyen Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir, bir hatırlatmada bulundu, “Muzaffer Dede, ‘üstü kalsın’ sözüne huy olur, hakkını alır, fazlasına dönüp bakmazdı” dedi.

Cılız ve güçsüz haline rağmen, kimseye el açmayan ve ekmek parasını, mütevazı tezgahının başında, sıcak demeden, soğuk demeden, kar, yağmur, çamur demeden kazanmanın uğraşını veren Muzaffer Dede’nin, aslında değeri çok da bilinmeyen bir “sembol insan” olduğu ve aynı zamanda belli ilkeleri bulunduğu hatırlatıldı.

Küçük cüsseli Muzaffer Burmabıyık’ın, sevimli ve sempatik haliyle insanlardan ilgi gördüğünü belirten Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir, “Erzurum, sadece Muzaffer Dede’yi değil, ilkeleri olan, dürüst, namuslu, çalışkan, namerde el açmayan bir sembol insanı kaybetti, ruhu şad olsun” hatırlatması yaptıktan sonra, şunları söyledi:

O SÖZE HUY OLURDU

“-Muzaffer Dede, ekmeğini, o kücük tezgahının başında çıkartmaya çalışan bir güzel insandı. Sevimli hali hemen herkese çok sempatik gelir, dolayısıyla kuruyemiş alanlar, artmışsa eğer üç beş lirayı geri almak istemez, ‘üstü kalsın’ derlerdi. Muzaffer Dede, bu söze huy olurdu. Gelen böylesi teklifleri asla kabul etmez, paranın üstünü kuruşu kuruşuna geri verir, çok ısrarcı olanlara da, ‘Hiç para istemiyorum. Fındık, fıstık ikramım olsun’ diye karşılık verirdi. O, günümüz dünyasında kolaycılığa kaçanlara, sapasağlam olmalarına rağmen, el açıp, yalvaranlara karşı gösterilebilecek bir haysiyet sembolü insandı. İstanbul’da çoğu şemtte görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Muzaffer Dede’nin bronzdan, bir küçük heykelini yaptırıp, Ulu Cami’nin karşısında dizayn ettiği parkın bir köşesine yerleştirerek, o güzel insanın ismini yaşatabilir.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.