Dolar 32,3154
Euro 35,1147
Altın 2.292,51
BİST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

NACİ CİNİSLİ’DEN ULAŞTIRMA BAKANI’NA NAZİK SORULAR…

NACİ CİNİSLİ’DEN ULAŞTIRMA BAKANI’NA NAZİK SORULAR…
29 Kasım 2019 17:58 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2019 17:59

ERZURUM‘da son iki yıldan beri yaşanan pahalı uçak bileti sorunu ve uçuş sayısının azlığına çareler arayan İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan’ın cevaplandırması istemiyle, temmuz ayından sonra ikinci defa soru önergesi verdi.

Erzurum’un, bölgesindeki diğer illere oranla Türk Hava Yolları (THY) hizmetlerinden çok yüksek fiyattan yararlandırılıyor olmasının yaşattığı rahatsızlıkları geçtiğimiz temmuz ayında Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan’a yönelttiği soru önergesiyle gündeme taşıyan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, aldığı “Bu konular bakanlığımızın uhdesinde değildir. Havayolu şirketlerinin ticari faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerden ibarettir” cevabından yola çıkarak, yeni bir önerge daha verdi.

Önergesinde bir defa daha tuzağa düşmemek için çok dikkatli bir üslup takınan Cinisli, şu soruları, TBMM Başkanlığı aracılığıyla Bakan Turhan’a gönderdi:

İŞTE O SORULAR:

1- Havayolu firmaları, Erzurum frekanslarının artırılmasıyla ilgili olarak bakanlığınıza müracaatta bulunmuşlar mıdır?

2- 2 Temmuz 2019 tarihinde dikkatinize sunduğum Erzurum uçuş frekanslarının artırılması ve bilet fiyatlarının ucuzlatılması taleplerini havayolu şirketlerine ilettiniz mi? Eğer iletmediyseniz, neden iletmediniz?

3- Erzurum uçuş frekanslarının artırılması ve bilet fiyatlarının ucuzlatılmasına dair yeni talebim, değerlendirilmek üzere havayolu işletmelerine olumlu görüşünüzle beraber gönderilecek midir?

4- 352 liradan 450 liraya yükseltilen ekonomi sınıfı tavan fiyatı nasıl hesaplanmıştır? erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.