Dolar 32,4733
Euro 34,9494
Altın 2.436,73
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

NENEHATUN İLE İLGİLİ BİR İYİ, BİR KÖTÜ HABER

NENEHATUN İLE İLGİLİ BİR İYİ, BİR KÖTÜ HABER
1 Kasım 2017 19:20 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2017 19:24

OSMANLI – Rus Savaşları’nın sembolleşen ismi, kahraman Türk Kadını’nın temsilcisi Nenehatun’un Mahallebaşı’nda, bir çeşmenin üzerine yerleştirilen büstünü gördünüz mü?

Yeryüzünde bunun gibi bir başka çirkin örnek yoktur.

İnsan olarak ben, bir kahramana gösterilen bu saygısızlıktan ötürü utandım.

Ancak o büstü oraya yerleştirenlerin utandıklarını tahmin etmiyorum.

Bu, Nenehatunla ilgili ‘kötü’ haber.

Bir de sevindirici haber var.

O da şöyle:

İstanbul’un Esenyurt Belediye Meclisinde Üye olarak görev yapan Ali Murat Alatepe, geçtiğimiz günlerde belediye tarafından yaptırılan bin kişi kapasiteli, içinde dershaneler ile sosyal donatıların bulunduğu Güzelyurt Kültür Kompleksi’nin adının Nenehatun Kültür Merkezi olarak değiştirilmesini teklif etti.

Erzurumlu Alatepe’nin teklifi Esenyurt Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi ve kompleksin adı ‘Nenehatun Kültür Merkezi’ olarak değiştirildi.

İşte bu vatan için düşmanla savaşarak kahramanlık unvanı alan Nenehatun’a, Esenyurt Belediye Meclisinin bakışı. Bir de tartışılan büstün bulunduğu semtin bağlı olduğu Yakutiye Belediyesinin ihmalini görmek isteyenler lütfen fotoğrafı incelesin.

Teşekkürler Esenyurt Belediye Meclis üyesi Ali Murat Alatepe ve belediye meclis üyelerine.

Kıymet bilmek, değer vermek işte böyle bir şey.

TSK’YA KARSKAPI TEŞEKKÜRÜ

Nenehatun’un büstüne ait tartışılan kaidenin fotoğrafını emekli Albay Sabri Topdağı çekiyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Hemşerimiz olan TSK Mehmetcik Vakfı Erzurum Temsilcisi Sabri Topdağı, yaklaşık 50 yıldan bu yana askeri cezaevi sınırları içinde kalan ve bir zamanlar Erzurum’un Doğu ile ulaşım bağlantısını sağlayan Karskapı’nın fotoğraflarını da paylaştı.

Karskapı, Erzurum’un yedi kapısından ayakta kalan ve en önemlilerinden biri.

Tarihi tünel, sanki yeni yapılmış gibi. Bizim gençlik dönemimizde Pasinler’e, Horasan’a, Kars’a, Ağrı’ya, Van’a giden- gelen taşıtlar Karskapı’dan giriş- çıkış yapardı.

Karskapı gerçeğinde olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve mensupları, tarihi değerlere, doğaya kendi malı gibi sahip çıkıyor.

Sırf bu nedenlerden dolayı da TSK, takdir ve teşekkürü hak ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.