Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

NESLİ TÜKENEN VAŞAĞI ACIMASIZCA KATLETTİLER

NESLİ TÜKENEN VAŞAĞI ACIMASIZCA KATLETTİLER
6 Aralık 2017 20:39
ERZURUM‘un dağlık bölgelerinde yaşayan ve nesli tükenmek üzere olan Anadolu Vaşağı’nı acımasızca öldüren, yetmemiş gibi katlettikleri hayvan ile birlikte çekildikleri fotoğrafı da sosyal medyada paylaşan canilere tepki yağdı.
Katledilen vaşak fotoğrafını sosyal medyada gördüğünü ve beyninden vurulmuşa döndüğünü belirten İspir Aksu Vadisi ve Köyleri Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başknı Hanifi Aksu, bu tür olayların giderek yaygınlaştığını ve katliamların önüne geçilmez bir hal aldığını belirtti.
Anadolu Vaşağı’nın çok ender bulunan bir yırtıcı olduğuna işaret eden Başkan Aksu, ülkemizde silah satışının kontrol altına alınması gerektiğini ve kaçak avcılara yönelik kontrollerin de çok daha ciddi yapılmasının şart olduğunu hatırlattı.
Aksu Vadisi olarak kaçak avcılardan yaka silktiklerini, zaman zaman dağlara çıkarak nöbet bile tuttuklarını belirten Başkan Aksu, “Sosyal medyada elden ele dolaşan bu fotoğraf nerede ve ne zaman çekilmiş bilemiyorum. İstenirse o canilerin bulunacağını tahmin ediyorum. Katlettikleri vaşak ile utanmadan bir de selfie çeken o yaratıklara en ağır cezanın verilmesini istiyorum” dedi. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.