Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

NİMET HOCA’YA ÖDÜL YAĞIYOR

NİMET HOCA’YA ÖDÜL YAĞIYOR
26 Ekim 2020 16:55 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2020 16:56

İRANLI şair ve yazarların eserlerini Türkçe’ye çevirisiyle adından sıkça söz ettiren Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nimet Yıldırım’a ödül yağıyor. Fars dilinin öğretimi ve gelişimine yaptığı katkılarından dolayı bu defa da İran İslam Cumhuriyeti Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “üstün başarı takdirnamesi” verilen Nimet Yıldırım, ödülünü Başkonsolos Dr. Sejad Soltanzadeh’in elinden aldı.

Şimdiye kadar 25 kitap, 50’ye yakın da makale yayınlayarak önemli çalışmaların altına imza atan, bu çalışmalarıyla da iki ülke arasında “kültür köprüsü” oluşturan Prof. Dr. Nimet Yıldırım’a, Fars şiirinin atası olarak bilinen Rudeki-yi Semerkandi Divanı’nın Türkiye’de ilk kez Türkçe’ye çevirdiği ve yayınladığı için, İran İslam Cumhuriyeti Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı tarafından takdirname verildi.

İran tarafından uluslararası alanda verilen takdirname ve devlet nişanı ödüllerine adeta ambargo koyan, bu anlamda her iki ülkenin dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesi ve sıklaşmasına katkı yapan Nimet Yıldırım’a, önceki yıl İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından  “Firdevsi Nişanı” ödülü verilmişti.

İran İslam Cumhuriyeti tarafından verilen devlet nişanı ödüllerinden ikincisini almak üzere olduğu öğrenilen Prof. Nimet Yıldırım’a, İran kültür ve edebi mirasının Türkiye’de tanıtımı konusundaki gayretli çalışmaları ve kadim iki kardeş ülke arasındaki bilimsel, kültürel ve edebi ilişkilerin gelişmesindeki katkıları nedeniyle verilen takdirname, İran Erzurum Başkonsolosu Dr. Sejad Soltanzadeh tarafından takdim edildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.