Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

NİZAM IŞIK: ERZURUM, VATANDAN ALACAKLIDIR!

NİZAM IŞIK: ERZURUM, VATANDAN ALACAKLIDIR!
11 Mart 2020 20:53

TÜRK Ocakları Erzurum Şube Başkanı Nizam Işık, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci ve milli marşımızın kabulünün de 99’uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Işık mesajında, vatanın Erzurum’a borçlu kaldığı gerçeğini dile getirdi.

Kahraman Erzurum’un Ermeni zulmünden kurtuluşunun yıldönümünü idrak etmenin heyecan ve coşkusunu yaşadığımızı hatırlatan Nizam Işık, “Şehrimizin 1917’den itibaren silahlandırılmış Ermeni çetelerine, Ruslarca teslimi ile başlayan zulümden Kazım Karabekir komutasındaki Türk kuvvetlerince kurtarılışı yalnızca Erzurum için değil, I. Dünya Savaşından sonra karanlığa, esarete mahküm edilmek istenen Türk milleti için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Işık, açıklamasını daha sonra şöyle devam ettirdi:

“- Memleketin her köşesi galip devletlerce işgal edilirken, yeniden bağımsız bir devlet kurmak fikriyle yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşları, Erzurum’u İstiklal Harbinin ilk adımlarının atılacağı bir yurt köşesi olarak görmüş ve ümitlerini burada atılacak adımlara bağlamışlardır. Erzurum bu bakımdan “Cumhuriyeti kuran şehir” ünvanına layıktır.”

12 Mart Erzurum’un kurtuluşunun, Türk milletini Anadolu’da dar bir bozkırın ortasına hapsetmek, sonrasında tümüyle Anadolu’dan atmak emeliyle hareket eden küresel güçlere, onların desteğiyle Anadolu’da Müslüman Türk’ü katleden Ermenilere dur denildiği gün olduğunu vurgulayan Işık, “Dün verdiği mücadele ile “Vatan borçlu kalmıştır Erzurum’a daima” dedirten şehrimizin bugün de vatan savunmasında en önde yer alacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Erzurum’un gelişmişlik bakımından da hak ettiği yeri kısa zamanda alacağına inanıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Hakkımızın, hürriyetimizin, rahatımızın ancak vatanla kaim olduğunun idrakiyle, şehrimizin kurtuluşunda canlarını feda eden şehitlerimizi, başta aynı zamanda bir Türk Ocaklı olan Kazım Karabekir Paşa olmak üzere ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

99 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşı da o günden beri hep bir ağızdan coşkuyla okuduğumuz, hep birlikte saygıyla dinlediğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin önemli sembollerinden biri olduğunu ifade eden Nizam Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“İstiklal Harbinde Türk erlerine ve bütün bir millete zafere olan inancı aşılayan İstiklal Marşında merhum Mehmet Akif Ersoy, bizi bir büyük millet yapan değerlerimizi ustalıkla terennüm etmiştir. Biz bugün de bu milli değerleri koruyup yaşatmalı, onları genç nesillere aktarmalıyız. Çünkü milli varlığımız, bağımsızlığımız ancak bu değerleri korumaktan, yaşamaktan ve yaşatmaktan geçmektedir.

Bu günlerde yapılacak kutlamalarda İstiklal Marşında ifade edilen ve bizi kurtuluşa götüren, kısaca bizi biz yapan değerlerin tanıtılması çok önemlidir. Yıl dönümü kutlamalarının bu yaklaşıma uygun gerçekleştirilmesi dileğimizdir.
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve milli marşımızın kabul yıldönümlerini coşkuyla kutluyor; bize şehrimizin kurtuluşunu armağan edenleri, İstiklal Marşı şairini, bu şiiri milli marş olarak kabul eden heyeti bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.