Dolar 32,5837
Euro 34,7934
Altın 2.507,59
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

NOTUMUZU NEDEN DÜŞÜRDÜLER?

NOTUMUZU NEDEN DÜŞÜRDÜLER?
24 Eylül 2016 15:58 | Son Güncellenme: 24 Eylül 2016 16:03

01-yavili

ULUSLARARASI Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’sin Türkiye’nin kredi notunu “Baa3″ten “Ba1″e çekmesine yönelik tepkiler sürerken, canalıcı soru Erzurumlu Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’ndan geldi. Konuyla ilgili bir twitt atan Yavviliolu, “Herşey yerli yerindeyken, bu da neyin nesi?” sorusunu sordu.

İLK TEPKİ BAŞBAKAN’DAN GELDİ

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’sin, Trkiye’nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Bizim değerlendirmemiz 16 Temmuz’dadır. 15 Temmuz’da büyük bir darbe girişimi atlattık. Piyasa hiçbir şekilde etkilenmedi. Ekonomimizde en önemli önceliğimiz yatırımdır. Birçok yapısal düzenleme yaptık. Moodys iki gün önce de Türkiye 15 Temmuz’un şokundan çabuk çıktı. dedi. İki günde ne değişti? Dünyanın hangi ekonomisinde art arda 27 çeyrek büyüyen ülke var? Bu değerlendirmelerin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Bizim kaynağımız milletimizdir. Millet olduktan sonra gayrısı ne söylerse söylesin bir önemi yoktur” değerlendirmesi yaptı.

YAVİLİOĞLU’NDAN CAN ALICI SORU

Erzurumlu Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ise, Moody’sin değerlendirmesini şöyle yorumladı:

“- Büyüme dünya ortalamasının üstünde…

* Bütçe sağlam…

* Reformlar sürüyor…

* Borçlanmada sıkıntı yok!

Moody’s neden not düşürmüş olabilir?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.