Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

O BİNA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ OLACAK

O BİNA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ OLACAK
2 Ekim 2017 17:18

DÖNEMİN Başkanı Mithat Turgutcan tarafından huzurevi olarak yaptırılan, ancak o amaç doğrultusunda bir türlü kullanılamayan Çat Yolu üzerindeki binanın son kullanıcısına ait EYOF tabelası, erzurumdanhaberler.com’un uyarısıyla kaldırıldı. Halen boş tutulan binayı Bahçeşehir Üniversitesi’ne verdiklerini belirten Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, “O binada Bahçeşehir Koleji hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Mithat Turgutcan döneminde ilk olarak 2011 Üniversite Kış Oyunları Koordinatörlüğü’ne kiralanan, ardından Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü’ne tahsis edilen 6 katlı bina, son olarak 2017 Avrupa Gençlik Oyunları (EYOF) Koordinatörlüğü’ne kiraya verilmişti.

Üzerindeki EYOF 2017 Genel Koordinatörlüğü tabelası geçtiğimiz günlerde indirilen bina ile ilgili merakları Başkan Hüseyin Bozhalil giderdi.

Geçtiğimiz ağustos ayında Bahçeşehir Üniversitesi ile anlaşma yaptıklarını belirten Başkan Bozhalil, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“- Binayı Bahçeşehir Üniversitesi’ne kiraladık. Üniversite yönetimi, Erzurum’da bir kolej açacak. Mevcut binanın yan tarafında yine bize ait arsamız var. Ancak o arsa ile bizim arsamız arasında farklı iki kuruma ait arsalar var. O arsalar ile bizim arsamızı değiştokuş yapıyoruz. Bürokratik işlemler biraz uzun sürüyor. Sorun giderildiğinde, Bahçeşehir Üniversitesi o arsa üzerinde de ilave binalar yapacak. Görüşmelerimiz sırasında koleji bu yıl açma ihtimali de gündeme gelmişti. Ancak olmadı. Seneye, Bahçeşehir Üniversitesi’ne kiraladığımız o binalarda kolej eğitimi verilecek.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.