Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

O, GAVURBOĞANLI AYSEL ANA’NIN OĞLU, BİZDEN, İÇİMİZDEN BİRİ

O, GAVURBOĞANLI AYSEL ANA’NIN OĞLU, BİZDEN, İÇİMİZDEN BİRİ
1 Nisan 2020 14:34 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2020 16:39

“ARAŞTIRMA’ya Gündoğdu” haberiyle özellikle sosyal medyada sevinç rüzgarları estiren, çok sayıda insanın “yerinde ve isabetli bir atama olmuş” diyerek ismi üzerinde ittifak ettiği, hakkında övgüler dizdiği çiçeği burnunda Başhekim Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, ya da diğer bir ifadeyle “Gavurboğanlı Aysel Ana’nın Oğlu” ile, çiçek bahçesine dönüşen makam odasında günün “en güzel ve anlamlı” sohbetini yaptık.

Kimdi Fuat Gündoğdu, kaç yaşındaydı, nerede doğmuş, nerede büyümüş, hangi okuldan mezun olmuştu? Öyle ya, Gündoğdu Hoca, başhekim olarak atandıktan sonra, çoğu gazeteci gibi biz de bu bilgilere ihtiyaç duymuş, ancak yeterli ve sağlıklı bilgiye çok çabalamamıza rağmen ulaşamamış, sonuçta yaşını yanlış yazmıştık mesela.

“GAVURBOĞAN’DA DOĞDUM”

Gerçekte kaç yaşındaydı Fuat Gündoğdu, sorduk; “1974 doğumluyum” cevabı aldık. Anlık parmak hesabıyla, Hoca’nın yaşını 46 olarak hesapladık. Hoca, bugün esamesi bile okunmayan, ismi sadece kimi insanın hafızasına sıkışıp kalmış Gavurboğan’da doğmuş, 5 yaşına kadar o mahallede yaşamış, daha sonra Sanayi, Kavak Mahallesi derken, Yenişehir’de yaşamlarını sürdürmüşler.

YABAN DEĞİL, YABANİ HİÇ DEĞİL

İçimizden birisiydi Fuat Gündoğdu. Bu özelliğini, insanlarla olan samimi diyaloğu, içtenliği ve dostane yaklaşımıyla zaten gösteriyordu. Yaban değildi, yabani değildi, mütevazı, oldukça alçak gönüllüydü. Yüz yüze geldiğinizde, o samimi ışıltıyı gözlerinde görüyor, dolayısıyla güvenli ellerde olduğunuzu hissediyordunuz.

Kuşlar, hemcinsleriyle uçar. Serçeyi karga ile, güvercini saksağan ile birlikte uçarken göremezsiniz. İnsanlar için de bu böyle. Yaratılışı gereği her insan için memleketinin, memleket insanının, hemşehrisinin ayrı bir yeri vardır. Tanımasa da, bir Erzurumlu, diğer bir Erzurumlu’nun “toprağı”dır, “gardaşı”dır. Tıpkı bir Erzincanlı’nın, ya da İzmirli’nin kendi insanına aynı gözle bakması gibi. Tabi herkes için geçerli değildir bu düşünce. İnsanın toprağı olup, burnu Kafdağı’nda olan, “küçük dağları ben yarattım” havasında hemşehrisi, hatta akrabası da vardır mutlaka.

HASTANENİN DÜNÜNÜ DE BİLİYOR

Tavrı, yaklaşımı ve davranışı ile karşısındaki insanda, ister hasta olsun, ister olmasın bir “güven duygusu” oluşturan Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Araştırma Hastanesi’nin hiç de yabancısı olmayan, o hastanenin dününü de (çocukluğu orada geçtiği için) iyi bilen ve hatırlayan biri, diyelim ki demirbaşı.

ARDAHAN GÜNLERİNİ UNUTAMIYOR

Anne Aysel Gündoğdu, Araştırma Hastanesi’nde 34 yıl boyunda sağlık teknikeri olarak görev yapmış. O süreçte Fuat Gündoğdu, Araştırma Hastanesi’ne sıklıkla uğramış. Aysel Ana’nın 4 çocuğundan birisi ve en büyüğü olan Fuat Gündoğdu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, “çok maceralı bir dönemdi” dediği Ardahan günleri başlamış. 1998 yılında Ardahan’da bir buçuk yıl pratisyen hekim olarak görev yapmış. Hoca’nın o günlere ait anılarını, çok daha geniş bir ortamda, belki video kaydı yaparak yayınlarız.

25 PLAKALI ARAÇ SIKINTISI

PKK’lı hainlerin cirit attığı, sempatizanlarının kimseye tat vermediği o dönemde, herkesin yardımına koşan, gecenin bir yarısında, tipiden göz gözü görmediği vakitlerde, her şeyi göze alarak yollara düşen, hastaların imdadına yetişen, dolayısıyla yöre insanının sevgisini kazanan Fuat Gündoğdu o günleri, “Bana 9 köy bağlıydı. O köylerin insanlarının da devlete bakışı çok farklıydı. Öyle ki, 25 plakalı araca kimsenin tahammülü yoktu. O bölgede bulunduğun 17, 18 ayda öyle sağlam ilişki kurduk ki, insanların sadece bize değil, devlete olan yanlış bakışları bile değişti” diye anlattı.

TOPLAM 21 KORONAVİRÜS  HASTAMIZ VAR

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs olayı ile ilgili olarak da insanın içini rahatlatan değerlendirmeler yapan, “şu anda hastanemizde tedavi gören 21 hastamız var. Hastalarımızın durumu iyiye gidiyor” diyen Fuat Gündoğdu Hoca, “Tedavi gören koronavirüslü hastalarımızdan 4’ünü tedavi ettik, sağlıklarına kavuşturduk ve taburcu ettik” hatırlatması yaptı ve “müjde” yerine geçen bu ayrıntıyı bizimle paylaştı.

Bu yıl 53’üncü kuruluş yılına giren Tıp Fakültesi’nden, dolayısıyla görev yaptıkları Araştırma Hastanesi’nden ülkenin dört bir yanına yayılmış, çeşitli hastanelerde, fakültelerde görev yapan en az 500 bilim insanı bulunduğunu, bu rakamın Atatürk Üniversitesi’nin değerini de ortaya koyduğunu belirten Fuat Hoca, Erzurum’un sağlık altyapısının güçlü olmasında üniversitenin, dolayısıyla tıp fakültesinin varlığının büyük rol oynadığını kaydetti.

HOCALARINI SAYGIYLA ANIYOR

Bir kardiyolog olarak, “hocaların hocası” diye anılan ve zaman içerisinde emekliye ayrılarak başka diyarlara göçen Prof. Dr. Necip Alp’i şükranla, minnetle anan aynı anabilim dalında çalıştıkları Prof. Dr. Hüseyin Şenocak’tan da yine özgüyle bahseden Prof. Dr. Gündoğrdu, “Ülkenin en önemli kardiyoloji ünitelerinden birisi olan bölümümüzde, 24 saat aralıksız hizmet veriliyor. Çok iyi, işini mükemmel yapan arkadaşlarımız var. Öyle ki, hastanenin taşınması sırasında bile anjiyo işi durmaksızın devam etti” diye konuştu.

Görevi devraldıktan sonra uykunun kendisine “haram” olduğunu, günü birkaç saatlik uykuyla geçirdiğini belirten Gündoğdu hoca ile yaptığımız sohbetin bir bölümüne, yardımcısı Prof. Dr. Orhan ateş de dahil oldu. Yeni dönemde makam odasının önündeki tüm engelleri tek tek kaldıracağını bildiren Gündoğdu “Buralar sırça köşkler değil, hizmet üretilen yerlerdir” diyerek Araştırma Hastanesi çalışanlarına da mesaj gönderdi. Fuat Hoca, toplam 1400 yataklı hastanenin tüm birimleri ile bölge insanına maksimum düzeyde hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Söyleşi Öztürk AkkökFotoğraflar Furkan Akkök

ARAŞTIRMA’DA DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLDİ

https://www.facebook.com/Erzurumdanhaberler25/videos/228401464975762/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.