Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR!

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR!
3 Ağustos 2017 18:39 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2017 18:45

GEÇTİĞİMİZ günlerde tavuk ürünleri satan işyerlerine yönelik denetimlerde, 21 işletmenin mevzuata aykırı hareket ettiğinin saptanması akılları karıştırırken, sonraki günlerde kulaklara fısıldanan isimler, duyan herkesi şaşkına çevirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gıda kaynaklı hastalıkların artması üzerine piyasa denetimlerini sıklaştırmış, geçtiğimiz günlerde 44 işyerine şok baskınlar düzenlemişti.

Kontrollerde, 21 işletmenin son tüketim tarihi geçmiş ve kararmaya yüztutmuş tavuk ürünlerini, sirkeli suyla beyazlatılarak ve etiketsiz olarak satışa sunduklarını, yine aynı firmaların, parçalama izni olmayan tavukları, hijyen olmayan koşullarda parçalayarak, döner malzemesi haline getirdiklerini tespit etmişti.

Mevzuata aykırı hareket eden ve sağlıksız ürünleri piyasaya sürdüğü tespit edilen 21 firmanın ve sahiplerinin kim olduğu, haber sonrasında ciddi merak uyandırmış, özellikle sosyal medyada farklı yorum ve değerlendirmelerin yapılmasına sebebiyet vermişti.

FISILTI GAZETESİ HAREKETE GEÇTİ

Gözünü para hırsı bürümüş, insan sağlığını hiçe sayan firmaların ve sahiplerinin kimler olduğu, “fısıltı gazetesi” aracılığıyla kamuoyuna yayılmaya başladı. Büyük bir kesim tarafından yakından bilinen, toplumun önündeki bazı isimleri duyanlar, kulaklarına inanamazken, konuyu erzurumdanhaberler.com’a değerlendiren bir yetkili, “Yapılan denetimlerde suçüstü yakalanan firmaları ve sahiplerini açıklamak belki doğru olmayabilir. Ama, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurallara uygun hareket eden 23 firmaya da teşekkür edilmiş. En azından o firmaları bilmek lazım. Yoksa, işini iyi yapan, kurallara uyan, halkın sağlığını düşünen ve zararı göze alan dürüst firmalar ve sahiplerini ayıklamak mümkün olmaz. Yani kurunun yanında yaş da yanar, bu ise yanlış olur” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.