Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

OKUL YERİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ

OKUL YERİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ
20 Eylül 2016 11:03 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2016 17:46

02-vali-ders

YENİ eğitim yılının başlaması nedeniyle Yıldızkent’teki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada önemli konuların altını kalın çizgilerle çizdi, derse girdi, öğrencilere satranç malzemeleri dağıttı, kendilerine sorular sordu, kısacası çocuklarla çocuk oldu.

TOBB İlköğretim Okulu Bahçesi’nde düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yanısıra Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Ünal Bingül, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve çok sayıda bürokrat katıldı.

EĞİTİM, MEMLEKET MESELESİDİR

Törende yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Seyfettin Azizoğlu, eğitimin bir memleket meselesi olduğunu, dolayısıyla bu meseleye herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Erzurum’da ciddi anlamda okul ihtiyacı olduğunu belirten Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

“-Okul yapacağız, ama arsa bulmakta zorlanıyoruz. Belediyelerin asli görevlerinden birisi budur. Kendilerinden okul için arsa oluşturmalarını istiyorum. Eğitimde karşılaşılan sorunları gidermekte kararlıyız. Yöneticiler olarak öğretmenlerimizin emrindeyiz. Erzurum’da 200 kadar norm fazlası kadro var. Herkes, tayin edildiği yerde görev yapacağını bilerek geliyor. Dolayısıyla tavasutta bulunmanın, bir başkasının hakkına tecavüz etmenin anlamı yok. Bizim asli görevlerimizden birisi fırsat eşitliğini sağlamak. Karayazı’daki bir çocuğun büyüdüğünde devlete, millete yararlı işler yapmayacağını kim söyleyebilir. Bizim, tüm çocuklarımıza aynı imkanları eşit şekilde dağıtmaktır. Erzurum, bir zamanlar eğitim sıralamasında hayli üst sıralardaymış. Yöneticiler olarak aynı başarıyı yakalama mecburiyetimiz var. Eğer o başırıyı yakalayamazsak bunun vebali bizim, hepimizindir.”

SATRANÇ TAKIMI DAĞITTI

Yapılan konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından, 15 Temmuz sonrası tutulan demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezen Vali Azizoğlu, daha sonra bir sınıfa girerek, öğrencilere sorular sordu. Sıralardan birisine oturan ve çocuklara satranç takımı dağıtan Vali Azizoğlu, kısa süreliğine de olsa çocukluğunu yaşadı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.