Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

“OLACAĞI BUYDU” DEDİRTEN BİR EYOF AÇILIŞI!

“OLACAĞI BUYDU” DEDİRTEN BİR EYOF AÇILIŞI!
12 Şubat 2017 20:37

UZUN zamandan beri merakla beklenen Avrupa Gençler Olimpik Kış Oyunları (EYOF), bu akşam Cemal Gürsel Stadı’nda düzenlenen açılış programıyla start aldı. Oyunların açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkan Vekili Janez Kocijaniç birlikte yaptı. Son derece soğuk bir havada gerçekleşen açılış töreni, her yönüyle insanları titretti, üşüttü ve herkese “Böylesine önemli bir organizasyonun açılışı bu kadar baştansavma ve sıradan olmamalıydı” dedirtti.

VATANDAŞ, OYUNLARI PROTESTO ETTİ

Sıfırın altında 15 derece soğuğa rağmen oyunların açılış programının gerçekleşeceği Cemal Gürsel Stadı’na yönelen yüzlerce insan, yolun araç trafiğine kapalı tutulması nedeniyle programı izlemekten vazgeçti ve geri döndü. Üniversite kavşağından itibaren araçları ile stada gitmelerine izin verilmeyen vatandaşların çoğu, “Zaten hava soğuk. Buradan bir de Cemal Gürsel’e kadar yürüyecek ve geri dönerken de aynı sıkıntıya mı katlanacağım” diyerek, oyunların açılış programını adeta protesto etti ve stada gitmekten vazgeçti.

GARİP KILIKLI DANSÇILARA BİR ANLAM VEDİLEMEDİ

VIP ve protokol mensuplarına tanınan geçiş kolaylığına da isyen eden vatandaşların protestosu nedeniyle Cemal Gürsel Stadı’nın tribünleri boş kaldı. Aylar öncesinden konuşulmaya ve tartışılmaya başlanılan EYOF’un açılış töreninin son derece sönük ve programın da “sıradan” oluşu, sosyal medyada büyük yankı yaptı. Oyunların açılış programını televizyon ekranlarından izleyen vatandaşlar, “gösteri” adına ekranlara yansıyan programa bir anlam veremediler. Çok farklı müzikler eşliğinde, garip kılıklı insanların yaptığı gösterileri(!) kah tribünlerden canlı olarak, kah ekranları başında anlamsız gözlerle izleyen vatandaşlar, gözlerine inanamadılar.

Ses düzeninin son derece kötü olduğu ve konuşmaların güçlükle duyulduğu stadda, ısıtıcıların yakılmaması da vatandaşlar tarafından protesto edildi. protestoların dozu artınca, stadyumun ısıtıcıları yakıldı.

ERZURUM’UN KARİZMASI PARAMPARÇA EDİLDİ

Yaklaşık 6 yıl önce aynı stadyumda gerçekleşen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış törenini hatırlayanlar, “Düşünün ki, EYOF, 6 yıl sonra yapılan bir organizasyon. Teknoloji 6 yıl öncesine oranla çok daha gelişmiş. Işığıyla, müziğiyle, kareografisiyle öyle bir program gerçekleşmeliydi ki, herkes Erzurum’u konuşmalı, parmak ısırmalıydı. Yine dişler harekete geçti, ama hayranlıktan parmaklar değil de, öfkeden dudaklar ısırıldı. Böyle bir organizasyon yapılacağına, hiç yapılmasaydı daha iyi olurdu. Erzurum’un atlama kulelerinin yıkılmasıyla yerle bir olan karizması, böylesi sıradan bir program ve boş tribünlerle iyice paramparça edildi” dediler. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.