Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ÖLDÜĞÜNÜ ÇOĞUMUZ DUYMADIK BİLE!

ÖLDÜĞÜNÜ ÇOĞUMUZ DUYMADIK BİLE!
1 Nisan 2017 21:31

ASLEN Erzurumlu olan, Türk siyasetine önemli hizmetler veren ve 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in en yakın çalışma arkadaşlarından olan Ekrem Ceyhun’un, Ankara ibni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybettiği açıklandı.

Tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde, 90 yaşında, “1 Nisan şakası” yapar gibi, sessiz sedasız aramızdan ayrılan Ekrem Ceyhun, kalite bir insan ve dürüst bir politikacı olduğu kadar, iyi de bir Erzurumlu olarak biliniyordu. Aşkale Çimento’nun özelleştirileceği yıllarda Balıkesir Milletvekili olarak Süleyman Demirel kabinesinde yeralan Ekrem Ceyhun, Lütfü Yücelik ve arkadaşlarına inanılmaz destekler sağlamış, özellikle Vakıflar Bankası’ndan aldırdığı teminat mektupları ile sorunun çözümüne ciddi katkı sağlamıştı.

ETSO’NUN VEFASIZLIĞI

Erzurum’un hemen her meselesinde var olan ve işin reklamına kaçmadan desteğini sürekli memleketinden yana  kullanan İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Ekrem Ceyhun’un ölüm haberi üzüntüyle karşılanırken, ETSO’dan bir taziye mesajının sıcağı sıcağına yayınlanmaması, “vefasızlık” olarak nitelendirildi,

MÜMTAZ BİR KİŞİLİKTİ

“Ekrem Ceyhun bey, merhum Cumhurbaşkanımız Demirel’in en yakın arkadaşlarındandı ve devlet ve siyaset hayatında en yakın çalıştığı ekibin temel taşıydı. Hayatı Türkiyenin kalkınma hareketinin içinde geçti. Siyasette zirveyi de sürgünü de gördü. Zincirbozan’da demokrasi nöbeti tuttu ve millet iradesiyle yeniden bakanlık seviyesine yükseldi. Eserleri, mücadeleleri ve mümtaz kişiliği daima saygı, minnet ve hayırla anılacaktır. Mekanı Cennet olsun.”

EKREM CEYHUN KİMDİR:

Bugün (1 Nisan 2017) Ankara’da hayata gözlerini yuman Ekrem Ceyhun, 04.02.1927 tarihinde Erzurum’da doğdu.

İstanbuI Teknik Üniversitesi İnşaat FaküItesi’ni bitirdi. 1952’de KarayoIIarı GeneI MüdürIüğü 10. BöIge MüdürIüğünde göreve başIadı. 1967’de YoI Su EIektrik İşIeri GeneI Müdürü iken, DevIet PIanIama TeşkiIâtı Koordinasyon Daire BaşkanIığına tayin oIdu. 1968’de Yüksek PIanIama KuruIu Üyesi, 1971’de DevIet PIanIama TeşkiIâtı Müşaviri, 1972’de UIaştırma BakanIığı Müsteşarı oIdu.

05.05.1975’de Başbakan Süleyman Demirel’in MüsteşarIığına atandı. 1977’de önce İstanbul’dan 16. dönem, sonra Balıkesir’den 19. dönem milletvekili seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. ÇeşitIi vakıfIarda görev aIdı. Otuzu aşkın eseri vardır.

YORUMLAR

  1. Mehmet Necati dedi ki:

    Allah rahmet etsin Siyasetin müntaz şahsiyetlerinden biriydi.Mekanı Cennet olsun.