Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

ÖLMEDEN ÖNCE ZATEN ÖLMÜŞTÜ

ÖLMEDEN ÖNCE ZATEN ÖLMÜŞTÜ
25 Ağustos 2017 13:15

TRT’nin “efsane” spikerlerinden olan, bir zamanlar Erzurum Radyosu’nda da görev yapan Mesut Mertcan, yaşamını sürdürdüğü Adana Huzurevi’nde hayata veda etti. Uzun zamandan beri deprasyonda olan ve “ölmeden önce zaten yalnızlıktan ve ilgisizlikten ölmüştü” denilen büyük ustanın vefatı, üzüntüyle karşılandı.

İKİ YILDIR HUZUREVİNDE YAŞIYORDU

Son yıllarını Adana Huzurevi’nde geçiren ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mesut Mertcan, 71 yaşında yaşamını yitirdiği açıklandı. Yaklaşık iki yıldan beri huzurevinde yaşayan Mesut Mertcan’ın ölümü, kendisini hafızalarında yaşatan insanları hüzünlendirdi.

TRT ekranlarında haber sunmak isteyen ve bu isteği, bir süre önce Erhan Çelik ile birlikte haber sunarak gerçekleşen Mesut Mertcan’ı, barındığı huzurevinde sinemanın ünlü sanatçıları Murat Soydan ile Aytaç arman ziyarete gitmiş, kendisini mutlu etmişlerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma hayali olan Mesut Mertcan’dan geriye, 23 numaralı odasında kendisine verilen ödül ve Neslihan Dağlı’nın hediye ettiği “Kelebek Ömrü Aşk Misali” kitabı kaldığı belirtildi.
MÜSTAHDEMLİKTEN SPİKERLİĞE

15 Eylül 1946 tarihinde Adana’da dünyaya gelen Mesut Mertcan, Adana İl Radyosu’nda müstahdemlik yaparken, arada boşluktan faydalanarak gelen reklamları seslendirmiş ve bir süre sonra bu seslendirmeler Radyo müdürünün ilgisini çekmiş. Mertcan’ın bu denli bir yeteneğe sahip olmasına Radyo müdürü kayıtsız kalmamıştır. Allah vergisi bir yeteneğe sahip olan Mertcan, önüne çıkan fırsatları iyi değerlendirerek, TRT’nin unutulmazları arasında yer almayı başarmış.

Bir süre Erzurum’da da görev yapan ve burada bulunduğu süre içinde yerel değerlerin yetişmesinde emeği olan Mesut Mertcan ile ilgili paylaşımda bulunan Erzurumlu Akademisyen Murat Bulut, sosyal paylaşım sitesinde, kullandığımız fotoğrafı paylaşırken, “Türkiye’nin duayen spikerlerinden Mesut Mertcan vefat etti… Hocam, bize emeğin çoktur. Rabbim seni cenneti ile şereflendirsin inşallah” diye not düşmeyi ihmal etmedi. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.