Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ÖNCE DEZENFEKTE SONRA ET, MECBURİYETTEN ZULUMET!

ÖNCE DEZENFEKTE SONRA ET, MECBURİYETTEN ZULUMET!
5 Nisan 2020 21:32 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2020 21:33

 

ET fiyatının kasaplara oranla daha hesaplı olduğu Et ve Süt Kurumu’na (ESK) ait satış mağazalarında, koronavirüs tehlikesine karşı hem önlemlerin en üst seviyeye çıkartıldığı, hem de vatandaşın işlerini çabuklaştırmak amacıyla çalışan personel sayısında artış yapıldığı gözlendi.

Geçtiğimiz hafta, erzurumdanhaberler’in, “Bu da zulumet kuyruğu” başlığıyla gündeme taşıdığı haber, özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.

Gez Mahallesi’ndeki ESK Satış Mağazası’nın bulunduğu sokağı gözlemleyen bir takipçimizin çekerek bize ulaştırdığı fotoğraflar, vatandaşın et alabilmek için oldukça uzun süre kapının önünde beklediğini ve sıkıntılı anlar yaşadıklarını gözler önüne sermişti.

HABERDEN SONRA DÜZENLEME

Mağazaların çalışma saatlerinin, diğer kurumlarda görev yapan kamu personelinin daha kolaylıkla alışveriş yapabileceği şekle dönüştürülmesinin istendiğine yönelik haberimizin ESK yetkilileri tarafından dikkate alındığı ve düzenlemelere gidildiği görüldü.

Koronavirüss tehlikesine karşı önlemlerin artırıldığ satış mağazalarında, et almaya gelen vatandaşların sosyal mesafeyi koruyacak şekilde kapı önünde bekletildiği, içeriye en çok 5 kişinin alınarak hizmet verildiği gözlemlendi.

Et fiyatının hesaplı oluşundan dolayı ilgi gören ESK Gez Mahallesi Satış Mağazası’na günde yüzlerce insan et almak için adeta akın ediyor.

MESAİ ERKEN SAATLERDE BAŞLIYOR

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başlanılan satış mağazalarında kapıları saat 09.00’da müşterilere açılıyor.

Beşer kişilik gruplar halinde, ağızları maskeli olarak satış mağazalarından içeri alınan ve ateşleri ölçülen vatandaşlar, daha sonra dezenfekte ediliyor. Temizliği ve düzeni ile dikkat çeken satış mağazalarında, cumartesi günleri öğleye kadar mesai yapılıyor.

Satış mağazalarında Ramazan ayında çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

Bu arada, haberimizden sonra eksikliklerin tespit edilerek ivedilikle giderildiği ve düzenleme yapıldığı satış mağazalarında, çalışma saatlerinin Ramazan sonrası yeniden düzenleneceği de öğrenildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.