Dolar 32,3291
Euro 35,0497
Altın 2.284,40
BİST 8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ÖŞVANK’I KURTARACAK ADIMLAR ATILIYOR

ÖŞVANK’I KURTARACAK ADIMLAR ATILIYOR
5 Aralık 2017 20:58

ERZURUM‘un önemli turizm değerlerinden olan, ilgisizlik ve bakımsızlığın yanında, define arayanların ciddi anlamda tahribine maruz kalan ve artık ayakta durması bile mucizelere bağlı olan Öşvank Kilisesi’ne müdahale için düğmeye basıldığı belirtildi.

erzurumdanhaberler.com’un “Güya Gürcistan Tarafından Restore Ettirilecekti” başlığıyla duyurduğu habere Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’dan açıklama geldi.

Önceki yıllarda Gürcistan Hükümeti ile yapılan karşılıklı bir anlaşma bulunduğunu hatırlatan Cemal Almaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

ÖDENEK ÇIKARTILDI

“-O anlaşmaya göre Türk tarafı Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’de bir cami yaptıracak, karşılığında da Gürcistan, Öşvank Kilisesi’ni restore ettirecekti. Bu anlaşmadan bir süre sonra Rus-Gürcü Savaşı’nın patlak vermesi, bu anlaşmayı sekteye uğrattı. Son zamanlarda Gürcistan tarafından ‘Topraklarımızda ezan okunmasını istemiyoruz’ şeklinde yükselen itiraz sesleri, işi çıkmaza soktu. Her iki ülke arasında son zamanlarda yakınlaşma olmasının yanında kilisenin de neredeyse yıkılacak duruma gelmesi, bakanlığımızı harekete geçirdi. Öşvank Kilisesi için bakanlığımız ödenek çıkardı. Bugün-yarın kilisenin koruma altına alınması için çalışmalar başlatılacak. Özellikle yıkılmaya meyilli olan kubbe ve kilisenin açıkta kalan kısımları kapatılacak. Havaların ısınmasıyla birlikte de restorasyon çalışmalarına başlanacak. Öşvank Kilisesi’yle ilgili sizlerin daha önce de yaptığınız haberler vardı. Bu haberler, çalışmaların hızlanmasına vesile oldu, erzurumdanhaberler.com’a bu önemli haberler nedeniyle teşekkür ediyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.