Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

OVİT’TE SABAHA KALMAZ IŞIK GÖRÜNÜR!

OVİT’TE SABAHA KALMAZ IŞIK GÖRÜNÜR!
10 Kasım 2016 18:47

14-tnl

ERZURUM ile Rize arasındaki yolu hem kısaltacak ve hem de kolaylaştıracak olan Ovit Tuneli’ni delme işleminde sona yaklaşıldı. Toplam 14.3 kilometre ile ülkemizin en uzun, dünyanın ise 4’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli’nde yarın, Başbakan Binalli Yıldırım’ın da katılacağı törenle, ışık görünecek.

Ovit projesi, ilk olarak 1880 yılında yapılan Osmanlı Devleti’nin kalkınma çalışmalarında yeraldı. Proje için ilk adım ise 1930 yılında yol projesi ile atıldı. Kazma ve küreklerle yol yapımının başladığı bölgeye bölge insanları gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı.

Yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak olan Ovit Tüneli’nin tamamlanmasıyla Rize – Erzurum arasında ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak. Kış şartları nedeniyle ulaşımın aksadığı Ovit Dağı geçidinde, tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri en kısa güzergahtan birbirine bağlanacak.
BAŞBAKAN YILDIRIM DA KATILACAK

Ovit tunel inşaatında, çift yönlü delme işlemi tamamlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile yarın yapılacak törenle tünelde ışık görünecek. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde, tamamen Türk mühendis ve işçilerin çalışmaları ile yapılan Ovit Tüneli’nde bütün çalışmaların 2017 yılının sonunda sağlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.