Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

PALANDÖKEN BELEDİYESİ YOLLARI ‘KİLİT’LİYOR

PALANDÖKEN BELEDİYESİ YOLLARI ‘KİLİT’LİYOR
19 Ekim 2016 12:03

kilit

 

Palandöken Belediyesi, mahalle statüsüne kavuşturulan 25 köyü yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtardı.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – Mahalle köylerin ve mezralarının tamamının sokaklarına kilit taşı uygulaması gerçekleştiren Palandöken Belediyesi, vatandaşların takdirini kazandı.
Palandöken Belediyesi, ilçe merkezinde gösterdiği üstün performansı mahalleye dönüştürülen köylerde ve mezaralar dada sergiliyor. “Büyükşehir Belediye Yasası” ile bir süre önce mahalle statüsüne kavuşturulan 25 köyün ve mezralarının tamamında yol yapım seferberliği başlatan belediye, söz konusu yerleşim birimlerinde kilit taşı uygulaması gerçekleştirdi. Mahalle köylerdeki ulaşım ve yaşam standardını yükseltmek amacıyla yürütülen çalışma kapsamında köy ve mezra sokakları kilit taşlarıyla adeta nakış nakış işlendi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yolların, medeniyetin en büyük göstergesi olduğuna dikkati çekerek, “İlçe merkezindeki ulaşım ağlarına nitelik kazandırırken, belediyemize bağlı mahalle köylerimizi ve mezralarımızı bu seferberlik dışında bırakamazdık.” dedi. Belediye olarak mahalleye dönüştürülen 25 köyün ve bağlı mezralarının tamamında kilit taşı uygulaması gerçekleştirerek sokakları adeta yeniden inşa ettiklerini anlatan Başkan Bulutlar, “Köy mahallelerimiz bu verdiğimiz hizmet sayesinde büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş oldu. Yazları toz, kışları da çamurun esaretinde kalan vatandaşlarımız, kilit taş uygulaması sayesinde nitelikli ulaşım imkanına kavuştu” diye konuştu. Mahalle köylere yönelik olarak başlattıkları hizmet seferberliğinin devam edeceğinin altını çizen Bulutlar, bu bölgelerde daha önce de taziye evi konakları inşa ettiklerini anımsattı. Bulutlar, “Mahalle köylerimiz bizim birer parçamız; bu bakımdan hizmet kervanımızda onlar için de daima yer olacak” ifadesini kullandı.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ (İHA/ERZURUM-İHA)

MAHALLELİ PALANDÖKEN BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN
Öte yandan mahalleye dönüştürülen köylerdeki kilit taşı uygulaması, hem mahalle sakinlerini, hem de mahalle muhtarlarını mutlu etti. Mahalle köylerde yaşayan vatandaşlar, Palandöken Belediyesi’nin verdiği hizmetler sayesinde köylerdeki yaşam biçiminin bile değişmeye başladığını belirterek, taziye evleri ile başlayan hizmet yağmurunun, yolların yeniden inşa edilmesiyle zirveye ulaştığını dile getirdiler. Mahalle sakinleri, Başkan Bulutlar’ın hizmet dönemi başında verdiği sözleri tek tek tuttuğunu belirterek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Yürüyecek yolumuz yoktu, ama şimdi rengarenk kilit taşlarıyla uzayıp giden ulaşım ağlarımız oldu. Palandöken Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dediler.
BAŞKANIMIZ BİZİM YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADI
Mahalle köylerin muhtarları ise, Palandöken Belediyesi sayesinde çok büyük bir yükten kurtulduklarını dile getirerek, “Mahallelerimizdeki en büyük sorun sokak yolları, çocuk parkı, taziye evi konakları. Vatandaşlarla bu yüzden sık sık karşı karşıya gelebiliyorduk. Palandöken Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar, yüzümüzü kara çıkartmayarak ekiplerini seferber etti ve hem bizi, hem de mahalle sakinlerini büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Sokaklarımız şimdi pırıl pırıl ve tertemiz. Çocuk oyun alanları, taziye evi konakları, sosyal yardımlar gibi pek çok alanda yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımız Orhan Bulutlar’a ve belediye ekiplerine teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.