Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

PALANDÖKEN, EYOF İÇİN HAZIR

PALANDÖKEN, EYOF İÇİN HAZIR
23 Aralık 2016 08:53

ÜLKEMİZDE ilk kez düzenlenecek olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için Erzurum’da hazırlıklar devam ediyor. EYOF 2017 Erzurum’da Alp Disiplini’nden Sorumlu Delege Christer Weiss, yaptığı incelemeler sonunda tesislerden çok etkilendiğini belirterek, “Net söyleyebilirim ki Palandöken, EYOF için hazır” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın en önemli kış spor merkezlerinden biri olan ve uluslararası düzeyde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Erzurum’da, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Alp disiplini müsabakalarına ev sahipliği yapacak Palandöken Kayak Merkezi ise ilk ciddi sınavını FIS Anatolian Cup müsabakalarında verdi. İsveç’ten gelen EYOF 2017 Erzurum Alp Disiplini Sorumlusu Christer Weiss, Palandöken’den çok etkilendiğine dikkat çekerek, “Burada gerçekten muhteşem bir kayak alanı yaratacak potansiyele sahipsiniz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye daha önce de yarışlar için geldiğini belirten Weiss, “Türkiye’deki tesisler, Avrupa’daki muadilleriyle kıyaslanabilir seviyede. Çok ciddi bir kış sporları alanı yaratabilecek potansiyeliniz var. Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerine sahip Norveç, Fransa gibi ülkelerle Türkiye’yi karşılaştırdığımızda çok büyük bir fark göremezsiniz. Evet, bu ülkeler tabii ki daha büyük ve geniş alanlara sahipler ve bu işi yıllardır yapıyorlar ama Türkiye de onların seviyesinden çok uzakta değil” şeklinde konuştu.

Weiss, Palandöken’in EYOF 2017 Erzurum için hazır olduğunu ise şu şekilde ifade etti: “Net söyleyebilirim ki Palandöken, EYOF için hazır. Festival öncesinde yapılması gereken birkaç ufak nokta daha var ama bunlarda kısa sürede tamamlanacak konular. Onlar da bittiğinde Erzurum, EYOF 2017 için yüzde 100 hazır olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.