Dolar 32,5874
Euro 34,7793
Altın 2.506,64
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

PALANDÖKEN, İLK’LERE EVSAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

PALANDÖKEN, İLK’LERE EVSAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR
29 Kasım 2019 19:42 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2019 21:31

KIŞ sporlarına, özellikle de buz tırmanışı, bisiklet ve dağ kayağı gibi zorluk derecesi yüksek dallara gönül vermiş insanları Erzurum’da toplayacak olan “Palandöken Outdor Festivali”nin hazırlıklarına başlandı.

Geçtiğimiz yıllara oranla hayli sıcak ve kurak geçen bir kış mevsiminin ortaya çıkardığı zorlukları hiçe sayan, gerek yurtiçinde ve gerekse uluslararası alanlarda gösterdikleri başarı ve sergiledikleri becerileri ile Erzurum’un adını belleklere kazıyan Mustafa Tekin, Erdal Emeç ve Yıldırım Beyazıt Öztürk’ün öncülüğünde ortaya atılan projeye Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen destek verdi.

HEYECAN OCAK’TA, PALANDÖKEN’DE

Önümüzdeki yılın 10-12 Ocak tarihleri arasında Palandöken’de gerçekleştirilecek festival, bazı “ilk”leri de beraberinde getirecek. erzurumdanhaberler’in edindiği bilgiye göre, festival, Osmanlı-Rus Savaşları’nda (93 Harbi olarak da biliniyor) şehit düşen askerlerimizin anısına düzenlenecek buz tırmanışı ile başlayacak.

TÜRKİYE’NİN İLK YAPAY BUZ PARKI

Türkiye’nin ilk yapay buz parkını Palandöken’in zirvesinde gerçekleştiren ekip, yine bir ilke imza atacak ve dağ bisikletleri ile kayak pistinde iniş yarışı düzenleyecek.

Dağda kurulacak çadırlarda kamp yapılacak, Iglo olarak adlandırılan buz evlerde, yine oluşturulacak buz kafelerde çeşitli etkinliklere imza atılacak.

SÖYLEŞİLERİ İLE RENK KATACAKLAR

Türkiye’nin en iyi buz tırmanıcılarını Palandöken’de toplayacak, hem dağın, hem de Erzurum’un tanıtımına doğrudan katkı yapacak festivalde Serdar Kılıç, Tunç Fındık, Ersan Başar, Gökalp Saklı, Bülent Erkan gibi isimler söyleşileri ile etkinliğe renk katacak.

Önümüzdeki yıllarda Palandöken,’de düzenlenmesi düşünülen Türkiye Şampiyonası’nın altyapısını oluşturacak, gerek dağın ve gerekse Erzurum’un tanıtımına da ciddi katkı yapacak olan etkinliğe çok sayıda sporcunun ve dağcının katılması bekleniyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.