Dolar 32,5913
Euro 34,8085
Altın 2.496,76
BİST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

PALANDÖKEN’DE HİLTON ANLAYIŞINDAN PANSİYON İŞLETMECİLİĞİNE

PALANDÖKEN’DE HİLTON ANLAYIŞINDAN PANSİYON İŞLETMECİLİĞİNE
3 Ocak 2018 13:02

KIZILAY’ın “efsane” Şube Başkanı Mithat Turgutcan döneminde projelendirilen, yeni Başkan Hüseyin Bozhalil tarafından da sonuçlandırılan Palandöken’deki 5 yıldızlı otel, geçtiğimiz kasım ayında Kızılhaç Avrupa Başkanı da seçilen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın “keyfiyetiyle” el değiştirdi ve Türkiye Kayak Federasyonu’na (TKF) devredildi.

Kurumlar arasında henüz protokol yapılmamasına rağmen, ele geçirdiği fırsatı “iyi!!!” değerlendiren TKF Başkanı Erol Yarar’ın hiç vakit kaybetmeden 5 yıldızlı otel mantığıyla inşa edilen binaya “ranzalar” yerleştirmeye başlaması, hayret, şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.

Palandöken’in “en gözde” noktalarından, şehre hakim bir tepe üzerindeki Kızılay Sosyal Tesisleri, önceki yıl hayatını kaybeden Mithat Turgutcan tarafından yıktırılmış ve 5 yıldızlı otel mantığıyla projelendirilmişti.

Turgutcan’ın ölümüyle boşalan Erzurum Şube Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Bozhalil, teslim aldığı otel inşaatını, yerel imkanları sonuna kadar zorlayarak tamamladı.

KARA HABER ANKARA’DAN GELDİ

“Kızılay’ın Hiltonu” olarak adlandırılan otelin sıra tefrişine gelindiğinde Ankara’dan gelen “kara haber” herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

Geçtiğimiz aylarda Kızılhaç’ın Avrupa Başkanlığı’na seçilen, önceki yıllarda da bir süre Yeryüzü Doktorları Türkiye 2’nci Başkanlığı görevinde de bulunduğu öğrenilen Kerem Kınık’ın, Erzurum’da hiç kimsenin görüşüne başvurmadan, tamamen “keyfi” şekilde Palandöken’deki otel binasını TKF’ya devretmesi, spor camiasında infial uyandırdı.

OTEL DEĞİL, ARTIK PANSİYON

Aslen Malatya Hekimhanlı olan Dr. Kınık’ın, Palandöken Kış Turizm Merkezi anlayışına tamamen ters düşen bir adımı atması Erzurum’da tepki topladı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın, henüz protokol bile imzalanmamışken, 8 trilyon 500 milyar lira harcanarak inşaatı tamamlanan oteli “pansiyon” mantığıyla tefriş etmeye kalkışması, tepki doğurdu. “Hilton” mantığıyla yaptırılan binanın odalarına “ranza” yerleştirildiğini gören vatandaşlar, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil başta olmak üzere Erzurum milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşlarına veryansın ettiler.

STK’LAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Uluslararası alanda adından “dünya kış merkezi” diye adlandırılan Palandöken’de “pansiyon” mantığıyla bir işletmenin hizmete(!) açılmasının düşündürücü olduğunu belirten vatandaşlar, “Erciyes’e çok büyük bir önem verdiğini bildiğimiz sayın Erol Yarar, acaba Kayseri’de böylesi önemli bir tesisi pansiyonculuk yapacağım diyerek alabilir miydi, ya da Kayserililer, ellerinden böylesi bir otelin alınmasına sessiz kalırlar mıydı, tartışılır. Konuştuklarında mangalda kül bırakmayan STK’ları, başta ETSO, Ticaret Borsası ve Esnaf Birlikleri olmak üzere hepsini göreve davet ediyoruz. Gerekirse dava açılmalı ve otel Erzurum’un malı olarak tescil edilerek, 5 yıldızlı otele dönüştürülmelidir” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. Kemal Taşçı dedi ki:

    Kim ki bu adam haydut kılıklı ne ara Kayak Federasyon Başkanı oldu? Düne kadar Çakma Müsiad başkanlığı yapıyordu. Orada da ayar tutturamadı. Ne anlar turizmden, kayaktan .İşler ehil olmayana teslim edklirse olacağı bu.