Dolar 32,5014
Euro 34,8251
Altın 2.487,86
BİST 9.571,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

PASİNLER’DE PATATES ÜRETİCİLERİ KANAĞLIYOR

PASİNLER’DE PATATES ÜRETİCİLERİ KANAĞLIYOR
8 Kasım 2016 06:23

38

SADECE Erzurum’un değil, bölgenin en verimli topraklarına sahip Pasinler’de, üretici son zamanlarda ektiğini satamıyor, emeğinin karşılığını alamıyor.

Patates, mısır, ayçiceği, lahana ve fasülye olmak üzere, çeşitli sebzelerin üretildiği Pasinler’de, bu yıl ürün hem para etmedi ve hem de elde kaldı.

Özellikle patates konusunda adeta duvara toslayan üretici, tarlada kilosunu 20 kuruşa kadar fiyatını düşürdüğü ürünü satamadı.

Pasinler ve köylerinde 20 bin tondan fazla patatesin elde kaldığını belirten ilgililer, bu konuda hükümetten yardım ve destek beklediklerini söylediler.

Siyasetçilerin kapısını çalan, ama umduklarını bulamayan üreticiler, “Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Patates hem para etmiyor ve hem de satılmıyor. Borcumuz var, ihtiyaçlarımız var. Bu kadar patates ne olacak? Böyle devam ederse, ürün hep elde kalır da, emeğin karşılığı alınmazsa, artık buralarda kimse ekim yapmaz. Çare göçtür. Ekmeğimizi kazanmak için başka illere gitmekten başka çıkış yolu kalmıyor” diye yakınıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.