Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

PMYO’DA YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI

PMYO’DA YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
23 Eylül 2016 11:36

01-aliii

ERZURUM Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) yeni eğitim yılı düzenlenen törenle başladı.  PMYO’lu öğrencilerin bar gösterisiyle renk kattığı törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9’ncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum PMYO Müdürü Suat Günbey, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile kamu kurum amirleri ve polis adayı öğrenciler katıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu törende yaptığı konuşmada, polisin, halkın can ve mal güvenliğinin en önemli teminatı ve dayanağı olduğunu söyledi. Herkesin yaşanan olaylardan ders çıkartması gerektiğine işaret eden Vali Azizoğlu, genç polis adaylarına ülkenin ve devletin milli menfaatlerini koruma noktasında öğütte bulundu.

Bazı kesimlerin devlet ve milleti ayırmaya, birbirine düşman haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Azizoğlu, “Devleti ele geçirmek isteyen yasadışı odaklar hep varolmuşlardır. Ne zaman devletimizi ve milletimizi bir araya getirir, bir olduğunu anlarız o zaman bu olayları da ortadan kaldırmış oluruz. Hepimiz anayasa ve kanunlara göre çalışmak durumundayız. Kanunların meşruiyeti de TBMM’dir TBMM de meşruiyetini 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından alır. O zaman egemenliğin tek kaynağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.” diye konuştu.

Azizoğlu, hak ve yetkileri, kaynak gücü ve otoriteyi veren milletin ve onun temsilcisi olarak TBMM’nin, zamanı geldiğinde hak ve yetkiyi anayasa dışı, hukuk dışı kullananlardan almasını bildiğini ve bunun en net örneğinin 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi olduğunu söyledi.

Elde ettikleri ünvan ve makamları ölünceye kadar sırtlarında taşıyacağını zannedenlerin 30-40 yıldır sinsice elde ettikleri makam ve mevkilerden bir anda yok olup gittiğini söyleyen Azizoğlu, “Dünün şanlı şahısları, kişileri, rütbelileri, görevlileri, makam ve mevki sahipleri, 15 Temmuz akşamı bu memleketin onlar için hazırladıkları yerlerde şimdi cezalarını çekiyorlar, çekecekler.” dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA AĞIRLIK VERİYORUZ

Törene katılan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, akademilerin, son iki yılda zihniyet ve kurumsal anlamda değişim geçirdiğini söyledi.

Çolak konuşmasına şöyle devam etti:

“Önceden 8 yıl gibi uzun bir süre alan amir eğitimi, Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesinin kapanması ve onun yerine Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nin kurulması ile yeni bir boyut kazandı. Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne üniversite mezunu sivil ve polis memurları alıp ilk kademe amir eğitimi vermeye başladık. Aynı şekilde polis memurları alımlarında da üniversite mezunlarına ağırlık verilmeye başlandı. Bu amaçla üniversite mezunlarının alındığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri Polis Akademisi çatısı altına alınarak daha akademik bir eğitim verilmeye başlandı. Bu reform gelişmiş demokratik ülkelerdeki polislik eğitim ve uygulamalarına, demokratik değişimlere bakılarak gerçekleştirildi. Temel amacımız, polisin toplumdan ayrı yetiştirilmesinden ziyade, olması gerektiği gibi toplumla iç içe var olmasını sağlamaktır.

DARBEYE DARBE VURAN KAHRAMANLAR…

Törende yapılan konuşmalarının ardından Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürü Şafak Ertan Çomaklı tarafından ilk ders verildi.

Tören Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Darbeye darbe vuran kahramanlar” konulu klibin gösterimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.