Dolar 32,3833
Euro 35,0293
Altın 2.326,93
BİST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

RECEP AKDAĞ’A O SORUYU SORDUK

RECEP AKDAĞ’A O SORUYU SORDUK
17 Ağustos 2020 19:52 | Son Güncellenme: 3 Eylül 2020 13:54

SOSYAL medyada yayılan ve kulaktan kulağa “Recep Akdağ covid olmuş” diye fısıldanan haberlere açıklık getiren Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Ben değil, Rüstem amcam ve hanımı hasta, hastanede tedavi altındalar” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, Recep Akdağ’ın amcası Rüstem Akdağ, geçtiğimiz günlerde torununun düğünü için Bursa’ya gitti. Düğüne Recep Akdağ ve yakın çevresinde yer alan arkadaşlarından birkaç kişi de katıldı.

İddiaya göre, düğünde Rüstem Akdağ ve eşi ile Cafer Burucu ve eşi virüs kaptı. Aynı düğünde bulunan Recep Akdağ’ın da koronaya yakalandığı öne sürüldü.

Kulaktan kulağa fısıldanan, özellikle sosyal medyada geniş kitlelere ulaşan haberin aslını öğrenmek amacıyla Recep Akdağ’a telefonda işin aslını sorduk.

KAMUOYUNA AÇIKLARDIM

Kendisinin değil de amcası Rüstem Akdağ’ın eşi ile birlikte covid olduğunu ve hastanede tedavi altına alındığını belirten Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, “Eğer ben de de test sonuçları pozitif çıksaydı, bunun kamuoyu ile paylaşırdım. Ancak ben değil, amcam hasta ve tedavi altında bulunuyor. Onun hastalığını bana yorumlayanlar çıkmış olabilir” diye konuştu.

Erzurum’da salgının giderek tırmandığına dikkati çeken Recep Akdağ, halkı dikkatli olmaya ve davranmaya davet etti. İşin şakaya gelir yanının olmadığını belirten Akdağ, özellikle düğünlere gidilmemesi, kahvehanelerde oturulmaması gerektiğini söyledi.

BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

İşin önüne caydırıcılığı pek olmayan cezai tedbirlerle geçilemeyeceğini , bu işin ancak halkın bilinçlenmesi halinde çözülebileceğini belirten Recep Akdağ, bu konuda basın yayın organlarına büyük görevler düştüğünü belirtti, “Sık sık uyarıcı haberler yaparak kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek gerekiyor. İşin şakaya gelir tarafının olmadığını artık herkes çok iyi bilmeli. İnsanlar yakın çevrelerine baktıklarında kaybettikleri insanları görecek, dolayısıyla ne tür bir tehlike ile karşı karşıya olduklarını iyi anlayacaklardır” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.