Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

REKTÖR ÇOMAKLI FİLİSTİN’DEN HEYBESİ DOLU DÖNDÜ

REKTÖR ÇOMAKLI FİLİSTİN’DEN HEYBESİ DOLU DÖNDÜ
11 Aralık 2017 07:25 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2017 07:40

Rektör Çomaklı, çeşitli görüşme ve işbirlikleri yapmak üzere Filistin’e gitmişti. Burada bulunan üniversiteler ile görüşmeler yapan Çomaklı, ziyaretini tamamlayarak Erzurum’a döndü.

Ziyaretinin ilk gününde Al Qasimi Üniversitesinin misafiri olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada incelemelerde bulundu. Daha sonra Al Qasimi Üniversitesi Rektörü Bashar Saad ile bir araya gelen Çomaklı, karşılıklı işbirliği anlaşması imzaladı.

Rektör Bashar Saad: “Türkiye’nin Dostluğu Bizim İçin Büyük Önem Arz Ediyor”

Al Qasimi Üniversitesinin bölgesi için büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu belirten Rektör Bashar Saad: “Düşünce, fikir ve diyalog anlayışıyla birlikte yaşamı anlamak ve değişimi kolaylaştırmak için kapıyı öğrencilerimize açıyoruz. Bilgi ve deneyim ile halkımıza duyduğumuz bu derin inanç, farkı netleştiren ve bizi diğerlerinden ayıran en önemli unsurdur. Öğrencilerimize hem yeni ufuklar açmak hem de o kültürleri tanımaları adına değişim programları uyguluyoruz. Bu noktada Türkiye’nin dostluğu bizim için büyük önem arz ediyor. Birçok Filistinli öğrenci, Türkiye’de eğitim görüyor, çalışıyor ve ailesine destek oluyor. Bugün de Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ziyareti ile Türkiye’nin dostluğunu bir kez daha hissetmiş olduk. Çeşitli konularda işbirliği yaptık. Kendisine ziyareti ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından Rektör Çomaklı dostluğun nişanesi olarak, Al Qasimi Üniversitesi Rektörü Bashar Saad’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Sabeeh  Al-Masri: “Bu Ziyaret Türkiye’nin Yanımızda Olduğunu Bizlere Bir Kez Daha  Göstermiştir”

Çomaklı, ziyaretinin ikinci gününde ise An Najah Ulusal Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden An Najah Ulusal Üniversitesi Başkanı Sabeeh Al-Masri: “Üniversite olarak kaliteli lisans ve lisansüstü eğitim sağlamayı ve bilimsel araştırmalarda ülkemiz için öncü üniversite olmayı amaçlıyoruz. An-Najah, öğrencilerini ve üniversite çalışanlarını liderlik rolleri üstlenmeye ve topluma hizmet etmeye teşvik ederek kalkınmak için temel oluşturma gayreti içerisindedir. Ne kadar olumsuzlukla karşılaşırsak karşılaşalım ilimden ve doğru yoldan ayrılmadığımız müddetçe nihai sonuç bizim için daima aydınlık olacaktır. Ülkemiz üzerinde oyunların oynandığı bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayan ve ziyaretleri ile Türkiye’nin yanımızda olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, en kısa sürede tekrar bir araya gelmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Rektör  Çomaklı: “Kültürel Ve Akademik Alanlarda Fikir Alışverişlerinde Bulunduk”

Ziyatlerinin ardından bir değerlendirme yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türkiye’de ve uluslararası alanda araştırmacıların, alanla ilgili bilimsel çalımalar yapmalarına aracı olmak, Filistin hakkında disiplin içi ve disiplinler arası çalışmaların yapılmasını teşvik etmek, üniversitelerde ön lisans ve lisansüstü programlar açılmasını sağlamak, İlgili kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapıp ortak programlar ve projeler yapmak, kültürel ve akademik alanlarda fikir alışverişlerinde bulunmak için Filistin’e geldik. Ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Buradaki üniversitelerle karşılıklı olarak güzel bir diyalog kurduk. Aramızdaki bağ daha da kuvvetlendi. Bundan sonraki süreçte de yine görüşmelerimiz devam edecektir” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Filistin ziyaretinin son gününde Al-Quds Üniversitesinin Konuğu Oldu

Al-Quds Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Dweik, Rektör Çomaklı’yı makamında misafir etti. Al-Quds Üniversitesinde; 15 fakülte ile 29 enstitünün bulunduğunu belirten Rektör Dweik, ilk tıp fakültesinin ve yine ilk nanoteknoloji araştırma merkezinin kendi üniversitelerinde kurulduğunu belirtti. Türkiye’nin dostluğunu, bu tür ziyaretlerle daha yakından hissettiklerini ifade eden Prof. Dr. Dweik: “Atatürk Üniversitesinin nazik ziyareti bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin Türkiye’yi görmeleri ve tanımaları açısından yapılan bu anlaşmaları oldukça değerli buluyorum. Rektör Çomaklı’ya kıymetli ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, kapılarımızın Türk halkına her zaman ve sonuna kadar açık olduğunun bilinmesini istiyorum” dedi.

“İleriye  Doğru Gitmek, Sadece Ve Sadece Eğitimle Gerçekleşir”

Filistin ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu günlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimi temel almaktır. Gelişen dünya ve onun koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza, ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir. Üniversite olarak yaptığımız işbirliklerini en kısa sürede hayata geçirerek çağa ayak uydurmaya devam ediyoruz. Filistin ziyaretimizde bu çerçeve de oldukça önemliydi. Hem yaşanan gelişmeler hem de tarihi dostluğumuz bu ziyareti daha anlamlı hale getirdi. Filistin’deki son günümüzde Al-Quds Üniversitesinin konuğu olduk. Rektör Dweik’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyor, yaptığımız bütün işbirliği ve protokollerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör  Çomaklı “Atılan Bu Ve Benzeri Siyasi Adımlar Barış İhtimalini Azaltmaktadır”

Kudüs’ün, ABD Başkanı’nın talihsiz açıklaması ile İsrail’in başkenti ilan edilmesini bir kez daha şiddetle kınadığını ifade eden Çomaklı: “İslam âleminin en mukaddes emanetlerine ev sahipliği yapan Kudüs’ün tüm kültürel kimliklerinin yok sayılarak siyasi bir başkent olarak ilan edilmesi, bölge barışına vurulan ağır bir darbedir. Dünya insanlığının bölgede barışın temini için çaba göstermesi gerekirken, atılan bu ve benzeri siyasi adımlar barış ihtimalini azaltmaktadır. Acı neticelere yol açabilecek bu karardan bir an önce vazgeçilmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.