Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

REKTÖR ÇOMAKLI’DAN YENİ YIL MESAJI

REKTÖR ÇOMAKLI’DAN YENİ YIL MESAJI
31 Aralık 2017 10:35

ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İşte Rektör Çomaklı’nın 2018 mesajı;

Ülke olarak gerek içeride, gerekse dışarıda çok hareketli olaylara sahne olan bir yılı geride bıraktık. Bu hareketli yılın önümüzdeki dönemlere yansıyacak etkileriyle 2018 yılına giriyoruz. Şükürler olsun ki, Atatürk Üniversitesi, 2017 yılını mensuplarımızın gayretli ve özverili çaba ve katkılarıyla birçok başarıya imza atarak tamamladı. Yeni yıla da aynı coşku ve heyecanla giriyor.

Geride bıraktığımız akademik yılda çalışmalarımızı geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirecek projeler ve Türkiyemizin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümüne destek olacak bir akademiyi inşâ etmek üzerine yoğunlaştırdık.

Nitelikli bilgi ve nitelikli bilim insanı, mutlak istiklâlin elde edilmesi ve devam ettirebilmesi için kaçınılmazdır.  Bu sebeple eğitim öğretimi bir dava olarak görüp, yükseköğretimi de önce ilimiz ve bölgemizin sonra da ülkemizin kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi süreçlerinde, mefkûre düzleminde bu davanın merkezine yerleştiren bir akademik politikayı yapılandırma ve sürdürme gayreti içinde olduk.

Ülkesi için durmaksızın çalışan hakikat aşkıyla dolu gençler yetiştirmek ve çağın zorunlu kıldığı Girişimci-Yenilikçi Üniversite profili doğrultusunda üniversitemizin yeniden yapılandırılması yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. İnançla attığımız her adımı, gerek düşünce planında ve mevzuat değişikliklerinde gerekse uygulama alanında, bilimin yol göstericiliği ile gerçekleştirdik. Yönetime geldiğimiz günden bugüne, gece gündüz demeden, en iyi hizmeti vermek için yaptığımız çalışmalar, gerçekleştirdiğimiz projeler, umut ve beklentilerimizin arttığı 2018 yılında da hız kesmeden devam edecektir.

2018 yılı, başladığımız projelerimizin meyvelerini alacağımız bir yıl olacak. Özellikle üniversitemizin bir dünya üniversitesi olması hedefine yönelik çalışmalara, Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarına hızla devam edeceğiz. 2018 yılında temel hedefimiz ve önceliğimiz, Üniversitemizin yükselen profilini daha da yukarılara çekmek olacaktır.

Medeniyet yarışından hiç kopmadan bugünlere, büyük atılımlarla ilerleyerek gelen Atatürk Üniversitesi, sahip olduğu kurumsal kültür,  akademik birikim ve bilimin ışığında yetiştireceği nesillerle 2018’de de ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi geleceğe, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımaya devam edecektir.

Saygıdeğer  akademisyenlerimiz, kıymetli çalışanlarımız ve sevgili öğrenciler, 

Hepimiz ve ülkemiz için çok değerli ve önemli olan bu kurumu içinden geçtiğimiz dönemde koruyup geliştirerek geleceğe taşımak ancak sizlerin desteğiyle mümkün olabilecektir. Bu yolda sizlerden gelecek her türlü katkının önünü açmak ve fırsatlar yaratmak için çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. Şahsıma ve yönetim kadrosunda bulunan arkadaşlarıma gösterdiğiniz anlayış, güven ve destek için teşekkür ederim. Atatürk Üniversitesi ailesi olarak bilimsel, sosyal ve kültürel alanda birçok başarılı çalışmalara imza atıp insanlığa faydalı projeler üreten ve toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştiren üniversite olmak için çok çaba sarf ettik. Kurulduğu günden bu yana geniş vizyonu ve hedefleriyle topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan, özgür düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve öğrencilerinin vizyonunu genişleterek yenilikçi ve girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı temel hedef edinen üniversitemizin, 2018 yılında daha da başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur.

Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

2018’in tüm dünyada barış ve kardeşlik duygularının ön planda olacağı, hoşgörü kültürünün benimseneceği, İslâm âleminin daha huzurlu olacağı bir dönemin de başlangıcı olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, kıymetli hemşehrilerimizin, değerlerinin ve deneyimlerinin çeşitliliği ile birbirini besleyen, gelişime açık özel bir topluluğun saygın üyeleri olan Atatürk Üniversitesi Ailesi’nin yeni yılını tebrik ediyor, Cenâb-ı Allah’tan huzur ve esenlik içinde geçecek bir sene ve muvaffakiyetler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.