Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

SADELER HOCA, TUTTUĞUNU KOPARDI

SADELER HOCA, TUTTUĞUNU KOPARDI
10 Temmuz 2017 10:08 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2017 10:09

“ATATÜRK Üniversitesi bünyesindeki, Teknokent’te girişimcilikevi açılması için gayret gösteriyorum” diyen Prof. Dr. Recep Sadeler, sonunda önemli mesafeler aldı ve çalışmayı yürütmek için Erzurum’a gelen yetkililerle ETSO’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Ekonomi Bankası’nın (TEB) ortak projesiyle, 9 ilde faaliyet gösteren, ‘TİM-TEB Girişim Evi’nin onuncusunu Erzurum’da açabilmek için, yoğun çaba gösteren ve önemli mesafeler alan Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler, konuyla ilgili olarak, beraberindeki ekiple birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, TİM Kurumsal İletişim Koordinatörü Okan İnce, TEB Girişim Evi Danışmanı Mehmet Sanlı ile DAİB Genel Sekreteri Murat Karapınar ve ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler’in yer aldığı heyet, ETSO Meclis Başkanı Özakalın’la, ATA Teknokent’te kurulması planlanan ‘TİM-TEB Girişim Evi’yle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özakalın, Erzurum’un son dönemde yatırımcıların ve girişimcilerin ilgi odağı haline geldiğini ifade ederek, bu ilginin hükümetin Cazibe Merkezleri Programı ile daha üst seviyelere çıktığını söyledi. Erzurum’da yatırım ve üretim yapmak isteyen müteşebbislerin her türlü ihtiyacına cevap verebilmenin, en az o yatırım kadar değerli olduğunu kaydeden Özakalın, bu açıdan, yatırımcıların projelerini geliştirebilmelerine imkan sağlayacak destekleri bulabileceği, ‘TİM-TEB Girişim Evi’ gibi merkezlerin çoğalmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Girişim Evleri’nde, girişimcilere projelerini hayata geçirme veya mevcut işlerini doğru bir şekilde yürütmelerine yönelik olarak bire bir danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner ise, girişimcilik ekosisteminin önde gelen kurum/kuruluşları ve melek yatırımcılar ağları ile yapılan işbirlikleriyle de girişimcilere daha güçlü hizmet verdiklerini söyledi. Coşkuner, finansal hizmetlerin yanı sıra eğitim, mentorluk, danışmanlık, koçluk, kuluçka programı, networking, yatırımcı ilişkileri gibi konularda da katkı sundukları girişimcilere iş fikirlerini geliştirmeleri için her türlü fiziki ortamın sağlandığını belirtti.

GİRİŞİMCİLERE YARDIMCI OLACAĞIZ

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler de, teknokent bünyesinde kurulacak ‘Girişim Evi’nin, farklı alanlarda desteğe ihtiyaç duyan girişimcilerin taleplerinin karşılanması açısında önemli olduğuna işaret ederek, girişimcilik kapsamında yapılan bu desteklerin üniversitelerin, özellikle, ‘Girişimci Üniversiteler Endeksi’nde çok daha üst sıralara çıkmasına ciddi katkılar sağlayacağını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.